Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

WANDELVERSLAG |  Wandelen door België en Zuid-Limburg

Door Anita Boes

Dag vier van de Dutch Mountain Trail is aangebroken. Dag 1, dag 2 en dag 3 liep ik samen met Twan. Vandaag en morgen loop ik alleen. Deze dag is flink bewolkt. De uitzichten vanaf de toppen zijn dus minder verreikend, maar dat maakt de wandelpret niet minder. Ik beklim vanuit Gulpen meteen de Gulperberg en zie al snel de welbekende schoenen op een boom vastgenageld. Het teken dat de top van de berg is bereikt.

Langs bergen en dalen

De wandelroute vervolgt zich langs mooie wandelpaden langs en door het Dunnenbosch, Schweiberger Bosch en Kruisbosch. Deze maandag is het bijzonder stil en rustig onderweg. Dus dat vind ik extra genieten.

Ik kom in een zuidelijk puntje van Nederland terecht. De route voert langs de randen van het Onderste Bos met uitzicht op Geuldal kom ik langs de zogenaamde ‘Krijtrots van Heimans’. En ik klim omhoog in het Onderste Bosch. Daar kom ik op een bijzonder drielandenpunt terecht.

De grens tussen Nederland, Wallonië en Vlaanderen. En ik ben dan ook gelijk op het tweede hoogtepunt van deze dag. De Hakkenberg met 252 meter hoogte. Ik bereik daardoor de vijfde bergtop van de Dutch Mountain Trail.

Wijndomeinen

De route loopt nu grotendeels door het Belgische landschap met veel wijngaarden. Ook pak ik nog een stukje Nederland mee bij Wijndomein De Planck. Het stukje door Broekbos is schitterend. En opnieuw merk ik dat ik weer ga klimmen.

Summit 6; Kattenroth met 209 meter is de zesde bergtop die ik bereik. Vanaf de Kattenroth is er een vrij stuk over de weilanden richting het smalle watertje Noorbeek. Waarvan een gelijknamig woonplaats is. Ik eindig deze dag het wandelen in Mheer en heb 28 kilometer met gemak mijn benenwagen gebruikt. Nu nog een stukje met de bus naar mijn hotel in Slenaken. En morgen op naar de laatste dag van de Dutch Mountain Trail.

Om een volledig beeld van deze dagetappe te krijgen is het leuk om het filmpje van dag 4 te bekijken op YouTube. Daarin komt de prachtige omgeving nog beter tot zijn recht:


Lees hier alle verhalen over de Dutch Mountain Trail 


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer