Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

WANDELVERSLAG |  Wandelen door België en Zuid-Limburg

Door Anita Boes

Dag vier van de Dutch Mountain Trail is aangebroken. Dag 1, dag 2 en dag 3 liep ik samen met Twan. Vandaag en morgen loop ik alleen. Deze dag is flink bewolkt. De uitzichten vanaf de toppen zijn dus minder verreikend, maar dat maakt de wandelpret niet minder. Ik beklim vanuit Gulpen meteen de Gulperberg en zie al snel de welbekende schoenen op een boom vastgenageld. Het teken dat de top van de berg is bereikt.

Langs bergen en dalen

De wandelroute vervolgt zich langs mooie wandelpaden langs en door het Dunnenbosch, Schweiberger Bosch en Kruisbosch. Deze maandag is het bijzonder stil en rustig onderweg. Dus dat vind ik extra genieten.

Ik kom in een zuidelijk puntje van Nederland terecht. De route voert langs de randen van het Onderste Bos met uitzicht op Geuldal kom ik langs de zogenaamde ‘Krijtrots van Heimans’. En ik klim omhoog in het Onderste Bosch. Daar kom ik op een bijzonder drielandenpunt terecht.

De grens tussen Nederland, Wallonië en Vlaanderen. En ik ben dan ook gelijk op het tweede hoogtepunt van deze dag. De Hakkenberg met 252 meter hoogte. Ik bereik daardoor de vijfde bergtop van de Dutch Mountain Trail.

Wijndomeinen

De route loopt nu grotendeels door het Belgische landschap met veel wijngaarden. Ook pak ik nog een stukje Nederland mee bij Wijndomein De Planck. Het stukje door Broekbos is schitterend. En opnieuw merk ik dat ik weer ga klimmen.

Summit 6; Kattenroth met 209 meter is de zesde bergtop die ik bereik. Vanaf de Kattenroth is er een vrij stuk over de weilanden richting het smalle watertje Noorbeek. Waarvan een gelijknamig woonplaats is. Ik eindig deze dag het wandelen in Mheer en heb 28 kilometer met gemak mijn benenwagen gebruikt. Nu nog een stukje met de bus naar mijn hotel in Slenaken. En morgen op naar de laatste dag van de Dutch Mountain Trail.

Om een volledig beeld van deze dagetappe te krijgen is het leuk om het filmpje van dag 4 te bekijken op YouTube. Daarin komt de prachtige omgeving nog beter tot zijn recht:


Lees hier alle verhalen over de Dutch Mountain Trail 


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer