Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Op 21 oktober opent Winterwoods haar deuren voor een zinderende winter. Winterwoods is een pop-up camping gelegen midden in de bossen in Drenthe. En niet zomaar een pop-up. Hier midden in de natuur vind je je innerlijke zelf terug door deel te nemen aan yoga workshop, te ontspannen in de outdoor hottub en te koken boven een zelfgestookt vuurtje. 

Knisperende geluiden

Bij Winterwoods is van alles mogelijk. Droom weg in de hout gestookte hottube terwijl je luistert naar de knisperende geluiden van het bos. Of neem deel aan één van de workshops. Verken je inner zen  tijdens een yoga klas of volg een koudetraining waarbij je leert je lichaam te controleren tijdens het dompelen in de Leberenplas.

Als afsluiting van de dag bereid je jouw eigen stoofschotel boven het vuur en wanneer het echt afkoelt trek je je terug in je knusse yurt waar het kacheltje voor behaaglijke warmte zorgt.

Yurt

Overnachten in deze traditionele en knusse yurts is garantie voor een echte wildlife beleving. De handgemaakte tenten uit Mongolië worden door nomaden gebruikt om rond te trekken over de toendra’s.

De stevige isolatie zorgt ervoor dat het in de tent de hele nacht heerlijk warm blijft. De Yurt is zeer ruim opgezet (6X6 meter) en traditioneel ingericht met comfortabele bedden, stoelen, kleden en een kastje.

Kom volledig tot rust

De pop-up is te vinden in de dichte bossen, midden in een uitgestrekt natuurgebied met heide en water.  Een ideale plek om volledig tot rust te komen. De enige geluiden zijn die van het geritsel van blaadjes veroorzaakt door reeën en vossen die vaak rond schemering in de buurt van het kamp komen.

En als je geluk hebt spot je wellicht wel een bosuil die zich verschuilt in de hoge bomen. Op een steenworp afstand ligt de Leberenplas, een gigantische zwemvijver met een maximale diepte van twee meter, die zich perfect leent voor een frisse ochtendduik.

Welkom

Travelbase is de bedenker van Winterwoods

Travelbase is de reisonderneming achter meer dan 20 unieke reismerken en communities. Jaarlijks organiseert Travelbase meer dan 50.000 verschillende reizen in 10 verschillende landen die elk zorgen voor een once in a lifetime experience.

Bij Travelbase ligt de nadruk op ‘’The Journey’’: van begin tot eind wordt er veel aandacht besteed aan details om van elke reis een unieke belevenis te maken. Van een surfkamp, roadtrip door Italië met een Vespa of met een (elektrische) TukTuk door Sri Lanka. Travelbase haalt de avontuurlijke kant van de mens naar boven. Zie voor meer informatie: winterwoods.nl

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer