Ken je dat gevoel? Dat je halverwege een hike niets liever wil dan een verfrissende duik nemen in een koude rivier? Ik wel! Vooral na een flinke klim loopt het zweet langs mijn rug naar beneden en voelen mijn kuiten aan als twee hete-luchtballonen. In augustus kreeg ik de kans om in Luxemburg een Packraft Trail te doen: de perfecte combinatie van een stevige wandeling, waarna er een heerlijk koele rivier ligt te wachten om met je meegebrachte Packraft af te zakken. En natuurlijk om een heerlijk verfrissende duik in te nemen!

Wat is een Packraft?

Een Packraft is een superlichte, opblaasbare boot die je kunt oprollen en mee kunt nemen in je rugzak. Packrafting is een sport die origineel uit Alaska komt, waar men een oplossing zocht om wandeltochten te kunnen maken door de waterrijke natuur. Inmiddels wint packrafting steeds meer aan populariteit in de rest van de wereld. Een Packraft weegt tussen de 2,5 en 3,5 kilo en kan opgerold worden zodat deze in een wandelrugzak past.

packraft trail
Een Packraft is een kleine opblaasbare boot die je mee kunt nemen in je rugzak tijdens een wandeling.

Waar kun je Packraften?

Packraften kun je eigenlijk overal waar je kunt wandelen in de buurt van water. Keuze te over dus in en rondom Nederland! Zelf ging ik met reisorganisatie Travelbase Packraften op de Haute-Sûre in Luxemburg. Het makkelijke van Packraften met Travelbase is dat alles voor je geregeld is, het enige dat je mee hoeft te voor een tweedaagse tocht is een paar wandelschoenen en zwemkleding. Echt ideaal voor een mini-avontuur dus! Luxemburg is niet de enige plek waar je kunt Packraften met Travelbase, ze organiseren ook tochten in de Ardennen, Belgisch- Luxemburg, de Biesbosch en zelfs in Slovenië (dit is een 7-daagse reis).

packraft trail
Mistig uitzicht over de Haute-Sûre.

En dan nu: de foto’s!

De dag begint met een flinke wandeling. Door bossen en weilanden, langs het water en hoog boven het water uit voor prachtige uitzichten over de natuur rondom de Haute-Sûre. De packraft en peddel zitten samen met alles wat er verder nodig is voor een dagtocht in de rugzak. Navigeren kan aan de hand van een gelamineerde kaart (dat is wel zo handig in het water!) of met een GPX bestand. Ik gebruikte mijn Garmin Fenix 7s horloge om op te navigeren, ideaal!

De wandeling eindigt aan de waterkant. Hier blaas je je packraft op waarna de tocht zich over het water voorzet. Vanaf het water zie je de paden waar je net nog liep hoog boven je uit torenen en zwemmen de vissen onder je packraft door. Overal langs de waterrand vind je kleine strandjes die erom roepen om als zwem-of picknickplek te dienen! Verwacht dus niet dat je snel vooruit komt met je raft, de omgeving is hier veel te mooi voor!

Ik wil ook packraften!

Enthousiast geworden na het zien van deze foto’s? Kijk dan op de website van Travelbase: de Packraft trail gaat door tot in november. Er is dus nog genoeg tijd om zelf op avontuur te gaan!

Check hier de website van Travelbase

2 Reactie op “Perfecte mix van hiken en raften: Packraft Trail Luxemburg”

  • Tom
    30 augustus 2022 at 16:41

    Wow klinkt super!

  • Wij deden de Packraft Trail in Luxemburg. Een echt avontuur! - OutdoorDichtbij
    8 september 2022 at 22:01

    […] foto-reportage over the Packraft Trail. Ben je benieuwd naar nog meer foto’s dan kun je deze hier […]

Comments are closed.