Ik had al veel gehoord over de Biesbosch, maar ik was er nog nooit geweest. Nu mocht ik op ontdekking in dit bijzonder Nationaal Park De Biesbosch dat een onderdeel is van Nationaal Park NLDelta. Op zaterdagavond ging ik mee met een bevertocht dat vanaf het Biesboschcentrum Dordrecht vertrok. Met vier man/vrouw sterk als begeleiding gingen we per boot de Biesbosch in op zoek naar beversporen.

Vele wetenswaardigheden over bevers en Biesbosch

De begeleiding gaf ons veel informatie over de geschiedenis van de Biesbosch. Ook kwamen er veel weetjes langs over de bevers. Ze lieten ons beversporen zien, zoals takken langs de waterkant waar duidelijk door bevers aan geknaagd was. En omgevallen wilgen, want die boom is favoriet bij de bever. We voelden aan een vacht van de bever en mochten een stuk wortel eten zoals de bever doet. Voor kinderen is deze bevertocht ook heel geschikt.

Wandeling op een van de Biesbosch eilanden

Tijdens de twee uur durende tocht meren we aan en doen een wandeling op een van de eilandjes. Daar horen we nog meer interessante informatie over de flora en fauna in de Biesbosch. We proeven zaadjes van een bijzondere plant en zien de beversporen op het eiland. Terug aan boord krijgen we heerlijke, warme chocolademelk en een heuse beverkoek. Ondanks dat we de bever niet live hebben gezien hebben we genoten van deze vaartocht door de Biesbosch.

Wandeling door de Biesbosch

De volgende ochtend gaan we weer naar de Biesbosch. We wandelen daar een gemarkeerde route. Er is keuze genoeg om een wandeling naar eigen wens en smaak te maken. Er is een kaart op een paneel, wegwijsbordjes en in het Biesboschcentrum Dordrecht zijn routes en boekjes te koop. Wij wandelen een route van zo’n zes kilometer en genieten van de weidsheid en de rust in dit prachtige gebied.

Ik maakte ook een fietstocht met audiotour bij Dordrecht en door de Biesbosch. Dat verslag vind je hier. Verder bezocht ik het eiland Tiengemeten, wat echt de moeite waard is om te bezoeken. Ik genoot van het wandelen op Goeree Overflakkee met een bezoekje aan een bijzonder vogelobservatoruim. Dit alles is te vinden in Nationaal Park NLDelta.

Het complete beeldverslag van de bevertocht en de wandeling in de Biesbosch vind je hieronder:


Deze fietstocht is mogelijk gemaakt door beleefdenationaleparken.nl