Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Duurzaamheid | Recycle Roadshow van Blue LOOP Originals in Amsterdam

Door Edwin Hagenouw

In mei en juni van dit jaar strijkt de Recycle Roadshow van Blue LOOP Originals neer in onze hoofdstad. Samen met textielinzamelaar Sympany en toonaangevende Amsterdamse winkels wil Blue LOOP Originals tienduizend versleten spijkerbroeken inzamelen in zestig dagen. Deze spijkerbroeken worden verwerkt tot een unieke Recycle Roadshow Sweater.

De kledingindustrie behoort tot de meest vervuilende industrieën ter wereld. Alleen in Europa belanden jaarlijks 640 miljoen spijkerbroeken op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven. Sinds 2013 zet Blue LOOP Originals zich in voor een hoogwaardig tweede leven van textielafval.

Gebundelde krachten

Na eerdere succesvolle edities in een tweetal Duitse steden bundelen Sympany en Blue LOOP Originals de krachten om Amsterdam bewust te maken van textielrecycling. Samen zorgen ze voor inleverpunten door heel Amsterdam. “Ik roep alle Amsterdammers op om in hun kledingkast te kijken. Iedereen heeft minstens één oude jeans liggen. Lever deze blauwe vriend in en wij geven ‘m een tweede leven,” aldus Ron van de Wiel, oprichter van Blue LOOP Originals.

Door kleding te recyclen wordt de ecologische voetafdruk van de kledingindustrie aanzienlijk kleiner

Door kleding te recyclen wordt de ecologische voetafdruk van de kledingindustrie aanzienlijk kleiner. In de unieke Amsterdam Sweater wordt gebruik gemaakt van de gerecyclede jeansvezels waardoor we naast CO2 ook aanzienlijk veel water besparen. Spijkerbroeken kunnen worden ingeleverd bij de speciale jeans containers op de Jodenbreestraat en het Haarlemmerplein en bij deelnemende winkels.

Amsterdam sweater

In september ligt de unieke Amsterdam Sweater bij de deelnemende winkels. Deze stoere, duurzame en bovenal stijlvolle Crewe Sweater is voorzien van een uniek ‘old school’ borduursel met een Amsterdamse twist.

Blue LOOP Originals over Blue LOOP Originals

Onze reis begon in 2013, toen wij ons realiseerden hoeveel textielafval werd verbrand of terecht kwam op de vuilnisbelt. Slechts een klein percentage wordt daadwerkelijk gerecycled. Eeuwig zonde! Waarom maken we niet iets moois van dit “afval”, dat ook nog eens helpt om onze planeet te verduurzamen?

Samen met een jong en enthousiast team delen wij de passie voor het hergebruiken van afgeschreven materialen. We ontwerpen en produceren met als doel het verduurzamen van de textielindustrie. Innovatief en compromisloos op het gebied van duurzaamheid.

Maartje en Edwin van OutdoorDichtbij testten een tweetal producten van Blue LOOP Originals. Lees hier hun verslag. 


Meer informatie over deze unieke recycle roadshow: bluelooporiginals.com/roadshow


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer