Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Wandelroutes in Nederland | Planken Wambuis, Gelderland

Door Edwin Hagenouw | 1 januari 2021

Na het lezen van de reisverslag en het bekijken van de prachtige foto’s (bekijk ze hier) van reporter Herman van Alfen besloten we eerder vandaag een wandeling te maken bij Planken Wambuis in Ede. Op twaalf kilometer rijden van ons huis is het dus eigenlijk een thuiswedstrijd. Na een gezellige oudejaarsavond met familie en het eerste ontbijt van 2021 trokken we onze wandelschoenen aan voor de eerste wandeling van het jaar.

Planken Wambuis wandeling

De Planken Wambuis wandelroute heeft diverse startpunten. Wij starten bij Restaurant Planken Wambuis aan de Verlengde Arnhemseweg 146 richting Ede. Een ander populair beginpunt ligt bij Oud Reemst, vlakbij Otterlo. We werden verwend met een een grote diversiteit aan natuur en ook het weer werkte mee.

Startpunt van de wandeling bij Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw
Startpunt van de wandeling bij Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw

De totale route is acht kilometer lang en is eenvoudig te volgen via gele punten op grote stenen langs het pad. Als natuurliefhebbers zijn we altijd blij als de paden onverhard zijn en dat was vandaag de hele route het geval.

Vroeg in de ochtend

Wij startten onze wandeling rond elf uur in de ochtend. De parkeerplaats schuin tegenover restaurant Planken Wambuis (en naast het gebouw van Natuurmonumenten) was nog vrijwel leeg. Bij onze terugkomst, een paar uur later, was er geen plek meer te krijgen. Het is dus te adviseren om in de ochtend of later in de middag te wandelen. Als je van rust houdt in ieder geval.

Bekijk hieronder het fotoverslag van vandaag.

Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw
Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw

Meer foto’s van onze wandeling kun je hier bekijken


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer