Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Wandelroutes in Nederland | Planken Wambuis, Gelderland

Door Edwin Hagenouw | 1 januari 2021

Na het lezen van de reisverslag en het bekijken van de prachtige foto’s (bekijk ze hier) van reporter Herman van Alfen besloten we eerder vandaag een wandeling te maken bij Planken Wambuis in Ede. Op twaalf kilometer rijden van ons huis is het dus eigenlijk een thuiswedstrijd. Na een gezellige oudejaarsavond met familie en het eerste ontbijt van 2021 trokken we onze wandelschoenen aan voor de eerste wandeling van het jaar.

Planken Wambuis wandeling

De Planken Wambuis wandelroute heeft diverse startpunten. Wij starten bij Restaurant Planken Wambuis aan de Verlengde Arnhemseweg 146 richting Ede. Een ander populair beginpunt ligt bij Oud Reemst, vlakbij Otterlo. We werden verwend met een een grote diversiteit aan natuur en ook het weer werkte mee.

Startpunt van de wandeling bij Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw
Startpunt van de wandeling bij Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw

De totale route is acht kilometer lang en is eenvoudig te volgen via gele punten op grote stenen langs het pad. Als natuurliefhebbers zijn we altijd blij als de paden onverhard zijn en dat was vandaag de hele route het geval.

Vroeg in de ochtend

Wij startten onze wandeling rond elf uur in de ochtend. De parkeerplaats schuin tegenover restaurant Planken Wambuis (en naast het gebouw van Natuurmonumenten) was nog vrijwel leeg. Bij onze terugkomst, een paar uur later, was er geen plek meer te krijgen. Het is dus te adviseren om in de ochtend of later in de middag te wandelen. Als je van rust houdt in ieder geval.

Bekijk hieronder het fotoverslag van vandaag.

Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw
Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw

Meer foto’s van onze wandeling kun je hier bekijken


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer