Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Een mooie zondag in januari. We worden wakker gemaakt door het licht van een uitbundig zonlicht. Het voelt als lente en dat geeft energie. We moeten naar buiten. Actief zijn in de natuur. Even al die uren thuis en op kantoor (naast ons huis) achter ons laten en verse lucht inademen. Al een paar weken staat de Maashorst in Noord-Brabant op ons verlanglijstje.

Maashorst. Foto: Edwin Hagenouw

En vandaag gaan we het doen. Via onze Facebookpagina hoorde ik dat we vooral eens het Boswachterspad-Kanonsbergroute moesten doen. Een acht kilometer lange wandeling door een afwisselend landschap. Daar houden we van, dus auto in en gaan richting ons startpunt: Schaijksedreef 11-15 in Nistelrode.

Een alternatieve route

We nemen de hond mee. In het gebied leven ook exmoorpony’s en taurossen, de hond blijft dus aan de lijn gedurende de hele wandeling. Helaas komen we de taurossen niet tegen, wel passeren we de pony’s. Prachtig zijn ze. En ze passen perfect in deze omgeving. We merken al snel dat een groot deel van de Kanonsbergroute langs verharde fietspaden loopt.

Maashorst. Foto: Edwin Hagenouw
Maashorst. Foto: Edwin Hagenouw
Exmoorpony’s, Maashorst. Foto: Edwin Hagenouw

Daar houden we niet echt van en we besluiten op zoek te gaan naar onverharde paden in de buurt van de originele route. We hebben een gids bij ons die de omgeving goed kent, waardoor we langs de mooiste velden, door ongerepte bossen en over leuke veepaden lopen. Vanzelfsprekend blijven we op de paden om de natuur, de flora en fauna, niet onnodig te belasten.

Maashorst. Foto: Edwin Hagenouw
Maashorst. Foto: Edwin Hagenouw
Maashorst. Foto: Edwin Hagenouw
Maashorst. Foto: Edwin Hagenouw
Maashorst. Foto: Edwin Hagenouw
Maashorst. Foto: Edwin Hagenouw

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer