Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Het Franse vakantiegevoel in Limburg

Door Koen Somers

In Zuid-Limburg is de zeer diverse Mergellandroute uitgestippeld. De route van ruim 110 kilometer is al in 1960 uitgezet met de kenmerkende zeshoekige bordjes. Je navigatiesysteem kan je dus thuislaten. Het is hier gewoon volop genieten van de diverse uitzichten, maar verlies de bordjes niet uit het oog.

Wij zijn met onze camper neergestreken op een boerencamping in Epen, aan de zuidkant van de route. Uiteraard kan je ervoor kiezen om de route in meerdere dagen met de fiets te rijden en diverse slaapplekken aandoen.

Kamperen
Onze Volkswagen camper

Officieel begint en eindigt de route bij het station in Maastricht maar de route is makkelijk op te pakken vanaf diverse plaatsen. De rit brengt je van heuveltop tot heuveltop, wat soms al aardig doorwerken was voor deze oude bus, met als letterlijk hoogtepunt de Vaalserberg met een hoogte van 322,5 meter boven NAP.

Iedere heuveltop trakteert ons op een ander prachtig uitzicht. Tussen de heuveltoppen door rijden we door kleine typisch Limburgse dorpjes met de bekende vakwerkhuizen. Uiteraard konden we het niet laten om bij verschillende bakkertjes te stoppen voor de lokale specialiteit: Limburgse vlaai!

Lokale producten

Op het moment van schrijven geniet ik van een heerlijk Gulpener Whisky Barrel Aged bier welke gebrouwen en gelagerd is bij Gulpener in Limburg. De route brengt ons langs deze brouwerij en we hebben hier een tussenstop gemaakt en zijn ook even de bijbehorende winkel ingedoken.

Toe aan iets sterkers? Breng dan ook zeker een bezoek aan de Mwórveld Distillery in Moorveld of wijngaard St. Martinus in Vijlen.

Wijngaard
Wijngaard St. Martinus

In één van de dorpjes konden we het niet laten om bij een klein restaurantje twee porties vers gemaakt Limburgs zoervleisj mee te nemen. Dit werd ter plekke bereid en vacuüm verpakt zodat de typische smaak bewaard blijft.

Maastricht en Eijsder Beemden

Na een aantal uren heuvel op heuvel af te hebben gereden kwamen we langzaam aan in de buurt van Maastricht, wat voor een leuke afwisseling in de route zorgt. In Maastricht zijn een hoop leuke eettentjes, kleine winkeltjes en café’s te vinden.

De stad zelf zijn we dit keer niet uitgebreid in geweest omdat we nog een hoop kilometers te rijden hadden. Heb je tijd om uitgebreid te stad door te slenteren? Sla dan zeker de trendy buurt Wyck niet over.

Heb je tijd om uitgebreid te stad door te slenteren? Sla dan zeker de trendy buurt Wyck niet over

Direct na Maastricht kwamen we langs het natuurgebied de Eijsder Beemden, hoewel je er vanuit de stad zo bent lijkt het alsof je in de middle of nowhere bent. In deze omgeving zijn onder andere loslopende paarden te vinden. Dit gebied is populair bij wandelaars en dagrecreanten.

In de zomer kan je hier heerlijk zwemmen en in de winter wordt er volop geschaatst op de ondiepe plassen. De veerpont maakt het zelfs mogelijk om de oversteek te maken naar het Belgische Lanaye.

Camper
Rij-assistentie

Hierna zijn we op een rustig tempo verder gereden tot aan de camping in Epen, waar we heerlijk hebben kunnen eten van ons zoervleisj. We hadden helaas niet al te best weer deze dagen, uiteindelijk hebben we zelfs wat hulp nodig gehad om van ons plekje te komen. Eenmaal los zijn we op een rustig tempo weer huiswaarts gekeerd.

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer