Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

De Kempen

Start de ontdekkingstocht in het prachtige landschap van de Kempen, het gebied tussen Antwerpen, Eindhoven enMaastricht, met de Fauna en flora van de Kempen in de hand. Ontdek meer dan zevenhonderd bijzondere planten en dieren als de Kempense heidelibel, de boomvalk, de ijsvogelvlinder en de dophei. De achtergrondinformatie, de prachtige biotoopplaten en de waarnemingstips maken dat ontdekken nog gemakkelijker.

Met deze gids kan iedere wandelaar, fietser en natuurliefhebber op stap in dit uitgestrekte natuurgebied op de grens van Nederland en Belgie. De natuurgids Fauna en Flora van de Kempen is het tweede deel in de reeks van schitterende veldgidsen voor belangrijke regio’s in de Benelux.

Je kunt de veldgids hier bestellen voor € 17,50.

Het Groene Woud

Met de veldgids Fauna en flora van het Groene Woud vind je de meeste bijzondere planten en dieren in de prachtige regio tussen de Brabantse steden ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. De veldgids bevat meer dan 750 schitterende afbeeldingen en meer dan 700 bijzondere planten en dieren als de das, de nachtegaal, wielewaal enboomkikker. De achtergrondinformatie, de prachtige biotoopplaten en de waarnemingstips maken dat ontdekken nog gemakkelijker.

De natuurgids Fauna en Flora van het Groene Woud is het derde deel in een reeks van schitterende veldgidsen voor belangrijke regio’s in de Benelux.

Je kunt de veldgids hier bestellen voor € 17,50.

Uniek voor deze veldgidsen is dat ze voor een natuurgebied uitgebreid vrijwel alle soortgroepen belichten: zowel planten, zwammen, vogels, insecten, zoogdieren komen aan bod. Beide gidsen zijn geïllustreerd met prachtige diorama’s van leefgebieden en honderden levensechte illustraties van soorten door de bekende Catalaanse natuurillustrator Toni Llobet, aangevuld met deskundige tekst door veldecoloog Hans Baeté onder de wetenschappelijke leiding van Prof. Bart Muys.

Wil jij een van deze veldgidsen winnen?

Doe dan mee met onze win-actie! Om mee te doen hoef je alleen maar even onze Facebookpagina te volgen en onderstaande vraag te beantwoorden.

Tim en Luuk van Oerle lanceerden 13 jaar geleden het platform Natuurhuisje.nl. Wat zijn Tim en Luuk?

Het antwoord vind je in dit artikel over Natuurhuisje.nl

Deze win-actie heeft een looptijd van 27 september tot 10 oktober 2022. Bij deelname aan onze win-acties ga je akkoord met de actievoorwaarden.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer