Je kent het wel. Eindelijk ga je weer een dag op pad. Om te mountainbiken, een flinke wandeling te maken of om een andere sportieve activiteit te ondernemen. Aan het einde van de dag zou je het liefst blijven, om de volgende dag weer op pad te kunnen in dat prachtige gebied. Maak kennis met Natuurhuisje.nl! Dé plek waar jij een overnachting vindt ver weg van de massa.  

De geschiedenis van Natuurhuisje.nl

Inmiddels is Natuurhuisje.nl een bekend boekingsplatform aan het worden in Nederland en omringende landen, maar als je Natuurhuisje.nl nog niet kent, dan neem ik je graag even mee in de geschiedenis van dit bedrijf. Het is inmiddels alweer 13 jaar geleden dat fervent natuurliefhebbers en vogelaars Tim en Luuk van Oerle dit platform lanceerden. Hun doel was duidelijk: een platform creëren waarop de meest uiteenlopende accommodaties te vinden zouden zijn, die niet alleen ver weg van de massa zouden zijn, maar ook nog eens een baken van rust en ruimte moesten uitstralen.  

omringd door natuur
Dit natuurhuisje wordt omringd door bossen en weilanden. Een goed voorbeeld dus van rust en ruimte.

Een intense liefde voor de natuur 

Voor sommige reisliefhebbers klinkt dit misschien tegenstrijdig. Immers, je wilt toch het liefst dichtbij faciliteiten zijn, zoals een supermarkt of restaurant? Dat menig natuurliefhebber, net zoals Tim en Luuk zelf, daar anders over denken mag duidelijk zijn. De missie van dit broederlijke duo is namelijk om nog meer mensen dichterbij de natuur te brengen. Niet alleen overdag tijdens uitstapjes en sportieve activiteiten, maar dus ook ’s avonds tijdens het nagenieten van de dag of ’s ochtends vroeg tijdens het drinken van jouw eerste kop koffie, waarbij je uitkijkt over het gras waar de dauwdruppels schitteren door de zonnestralen van de opkomende zon.  

De buitengebieden die we in Nederland rijk zijn mogen weer ontdekt én gewaardeerd worden. Maar ook buiten onze eigen landsgrenzen vind je meer dan genoeg bijzondere locaties waar de weelderige natuur je doet verwonderen. Dat de natuur daarnaast ontzettend gezond is én de ideale plek om uit het drukke dagelijkse leven te stappen, is absoluut een bijkomend voordeel. De natuurrijke plekken waarop je de huisjes kunt vinden zijn dan ook altijd een baken van rust en ruimte.  

Huisje in het groen
De huisjes zijn altijd uniek, wat het ook zo speciaal maakt om bij natuurhuisje.nl te boeken.

Er is ook een keerzijde, de biodiversiteitscrisis 

Toch is het ook goed om realistisch te blijven, want de alarmerende berichten in het nieuws waarschuwen ons vaak voor de natuur die achteruit gaat. De natuur staat namelijk flink onder druk, ondanks dat de gasten van de natuurhuisjes er zo van willen genieten. Een goed voorbeeld hiervan is de biodiversiteit die in een rap tempo achteruitgaat. Van de Nederlandse planten- en dierensoorten is maar liefst 30% bedreigd en voor de wilde bijen in ons land is dit percentage zelfs 50%.  

Natuurhuisje.nl zet zich daarom in voor het behoud en de bescherming van onze kwetsbare natuur. Sinds de zomer van 2020 komt per boeking 1 euro ten goede aan lokale natuurprojecten. Dit doen ze samen met Staatsbosbeheer, Buitenfonds en Vogelbescherming Nederland. Een serieuze stap dus! In 2021 resulteerde dat al in een bedrag van 130.000 euro wat gedoneerd werd.  

Bossen met huisje
Waan je vandaag in het bos, om morgen wakker te worden met het uitzicht op het water.

Daar blijft het niet bij, want het aantal partners neemt toe. Waarneming.nl – hét platform waarop je alle informatie vindt van recente waarnemingen in de natuur – én The Pollinators, horen sinds dit jaar ook bij de partners van Natuurhuisje.nl. Dat is fantastisch nieuws natuurlijk, maar er is altijd ruimte voor meer partners. Het doel is namelijk om zo veel mogelijk positieve impact te maken op de Nederlandse natuur. Als het aan het Tim en Luuk ligt, dan worden de samenwerkingen die er al zijn nog verder geïntensiveerd en wordt het bedrag wat gedoneerd kan worden ieder jaar hoger en hoger.  

Jouw overnachting in de natuur start hier 

Impact maken doe je samen. Stap voor stap. Daarom is dit jouw kans om ook bij te dragen én tegelijkertijd te genieten van de prachtige natuur om je heen. Ben jij al klaar voor jouw eerste overnachting midden in de natuur tijdens jouw volgende avontuur? Ga dan nu naar Natuurhuisje.nl en zoek tussen de 7.000 Nederlandse of 18.000 internationale natuurhuisjes naar jouw volgende verblijf. Het wordt gegarandeerd een unieke ervaring.  

logo Natuurhuisje
Het logo van Natuurhuisje.nl is precies wat je zou verwachten: groen én natuurlijk!