Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Woensdag sneeuw verwacht in Nederland

Door Edwin Hagenouw | 5 januari 2021

Als eigenaar van de reiswebsites Outdoordichtbij, Mountainreporters en Snowrepublic geniet ik van elk seizoen. Mijn reishonger wordt aangewakkerd door de sprankelende kleuren en de frisheid van geuren tijdens de lente. En hoe heerlijk is de verzengende warmte tijdens wandelingen in zonovergoten bergen en door bijna verdorde velden in de zomer. De herfst met zijn overvloed aan warme kleuren die de kou aankondigen. Als wintersporter kijk ik elk jaar uit naar sneeuw en ijs. Dit jaar is het wachten op groen licht om de auto in te pakken voor een skivakantie, maar het goede nieuws is dat er sneeuw wordt verwacht in de lage landen.

Sneeuw in Nederland
Foto: Bas van der Horst, Unsplash

Weerman Leon Saris van Weerplaza verwacht dat er woensdagmiddag een bui over het land trekt. Het begint met regen, maar daarna gaat het langzaam over in natte sneeuw. In het oosten van het land wordt dat in de loop van de avond ‘echte sneeuw’.

Wakker in een witte wereld

“Die sneeuw blijft ook echt liggen, maar wel pas aan het einde van de avond en ’s nachts”, licht Saris toe. “Het kan dus dat je donderdag de gordijnen opendoet en sneeuw ziet liggen.” In het westen van de provincie blijft het bij natte sneeuw. Daar is het dus nog even wachten op een witte ochtend.

Fotografen vroeg op pad

Voor de fotografen onder ons betekent dat dus dat we donderdag in de vroege ochtend bijzondere plaatjes kunnen schieten, want sneeuw wordt zeldzaam in Nederland. Sinds 2 februari 2019 heeft er namelijk geen aaneengesloten sneeuwdek meer gelegen in De Bilt. Dat is ondertussen dus ruim zevenhonderd dagen zonder sneeuw. Het wordt weer eens tijd dus!

Foto: Joel de Vriend, Unsplash

Bron: Nos.nl

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer