Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Woensdag sneeuw verwacht in Nederland

Door Edwin Hagenouw | 5 januari 2021

Als eigenaar van de reiswebsites Outdoordichtbij, Mountainreporters en Snowrepublic geniet ik van elk seizoen. Mijn reishonger wordt aangewakkerd door de sprankelende kleuren en de frisheid van geuren tijdens de lente. En hoe heerlijk is de verzengende warmte tijdens wandelingen in zonovergoten bergen en door bijna verdorde velden in de zomer. De herfst met zijn overvloed aan warme kleuren die de kou aankondigen. Als wintersporter kijk ik elk jaar uit naar sneeuw en ijs. Dit jaar is het wachten op groen licht om de auto in te pakken voor een skivakantie, maar het goede nieuws is dat er sneeuw wordt verwacht in de lage landen.

Sneeuw in Nederland
Foto: Bas van der Horst, Unsplash

Weerman Leon Saris van Weerplaza verwacht dat er woensdagmiddag een bui over het land trekt. Het begint met regen, maar daarna gaat het langzaam over in natte sneeuw. In het oosten van het land wordt dat in de loop van de avond ‘echte sneeuw’.

Wakker in een witte wereld

“Die sneeuw blijft ook echt liggen, maar wel pas aan het einde van de avond en ’s nachts”, licht Saris toe. “Het kan dus dat je donderdag de gordijnen opendoet en sneeuw ziet liggen.” In het westen van de provincie blijft het bij natte sneeuw. Daar is het dus nog even wachten op een witte ochtend.

Fotografen vroeg op pad

Voor de fotografen onder ons betekent dat dus dat we donderdag in de vroege ochtend bijzondere plaatjes kunnen schieten, want sneeuw wordt zeldzaam in Nederland. Sinds 2 februari 2019 heeft er namelijk geen aaneengesloten sneeuwdek meer gelegen in De Bilt. Dat is ondertussen dus ruim zevenhonderd dagen zonder sneeuw. Het wordt weer eens tijd dus!

Foto: Joel de Vriend, Unsplash

Bron: Nos.nl

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer