Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Doe jij dit weekend mee met de vleermuizentelling?

Bron: NU.nl

De Zoogdiervereniging vraagt natuurliefhebbers om dit weekend vleermuizen te tellen in hun tuin. Dat kan het best ’s avonds rond 22.00 uur, aldus de organisatie. De Jaarrond Tuintelling-organisatie is vooral bekend door de vlinder- en vogeltelling die twee keer per jaar plaatsvindt. Daarnaast kunnen natuurliefhebbers dus ook twee keer per jaar vleermuizen turven.

Vanaf zonsondergang

“Om vleermuizen te kunnen zien, kun je het best vanaf zonsondergang een uur in de tuin gaan zitten. Dat is op 23 en 24 mei vanaf ongeveer 21.35 uur”, adviseert Tuintelling.nl. “Om het silhouet van een vliegende vleermuis goed te kunnen zien, zoek je een plekje van waaruit je vrij zicht hebt op een stuk avondhemel. Bij voorkeur met ook wat zicht op een boom of wat struiken, want daar vliegen vleermuizen graag.”

Zoekkaart

De organisatie heeft een zoekkaart gepubliceerd waaruit mensen kunnen opmaken welke vleermuissoort ze hebben gespot. Zo woont de gewone dwergvleermuis in spouwmuren en onder dakpannen en kiest de gewone grootoorvleermuis voor rustige oude zolders en holle bomen. De watervleermuis kiest ook voor boomholten, maar is daarnaast boven het wateroppervlak van bijvoorbeeld een vijver te zien.

vleermuizentelling
Vleermuizen. Foto: Hans Veth, Unsplash

Tuintellers worden gevraagd om hun score door te geven op de website van de organisatie. Een jaar geleden eindigde de teller na twee avonden op negentienhonderd.

Bron: NU.nl

2 Reactie op “Doe jij dit weekend mee met de vleermuizentelling?”

 • Patty
  23 mei 2020 at 12:09

  Hallo.
  Ik zie bij onze achterburen steeds vleermuizen de spouwmuur invliegen..denk dat dat ook bij mij gebeurt. Is er een gezondheidsrisico hierbij? Of kan dat geen kwaad?

  Gr. Patty

  • Edwin Hagenouw
   23 mei 2020 at 13:05

   Hallo Patty, geen idee of dat kwaad kan. Misschien even informeren bij de Zoogdierenvereniging.
   Groet, Edwin

Comments are closed.

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer