Hanwag is partner van OutdoorDichtbij. Ook interesse in een samenwerking? Kijk dan hier.

Landal is het meest duurzame reismerk van Nederland

Door Edwin Hagenouw

Als OutdoorDichtbij.nl staan wij voor inspiratie, activiteiten in de natuur en duurzaamheid. Vandaar dat wij alleen samenwerken met partners die net als wij staan voor behoud en het terug brengen van zoveel mogelijk pure natuur in Nederland en de ons omringende landen. Graag zetten we dan ook Landal GreenParks in de spotlights. Voor het derde jaar op rij zijn zij verkozen tot het meest duurzame reismerk van Nederland in de categorie Travel & Leisure. Dat is de uitkomst van de Sustainable Brand Index van 2020.

Wandelen Landal GreenParks
Wandelen bij Landal GreenParks

De vakantieaanbieder staat dit jaar bovendien in de ‘overall’ top 10 van meest duurzame merken. De Sustainable Brand Index werd dit jaar in Nederland voor de vierde keer gehouden in zeven categorieën.

Duurzaamheid en communicatie

De Sustainable Brand Index is een internationaal onafhankelijk onderzoek over duurzaamheid en de communicatie van consumentenmerken. In Europa worden jaarlijks ruim 58.000 consumenten geïnterviewd in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en sinds 2017 ook in Nederland. Dit jaar zijn er in Europa 1348 merken beoordeeld, waarvan 175 uit Nederland. Ruim 7.700 Nederlanders zijn bevraagd naar hun beoordelingen van duurzaamheid van bekende merken.

Branchewinnaars

Landal GreenParks voert de sector Travel & Leisure aan, een van de veertien sectoren in zeven branches waarin de merken zijn verdeeld. Overall winnaar werd Tony’s Chocolonely (foodsector). Daarnaast werden de branchewinnaars IKEA (retail), Albert Heijn (supermarkten). Greenchoice (energie), ANWB (mobiliteit), Tesla (automotive), Rabobank (banken) en Landal GreenParks (travel & leisure) bekendgemaakt.

“Samen willen we onvergetelijke vakanties waarmaken, met een positieve impact op natuur, regio, mensen en klimaat”

“We zijn heel trots op deze waardering! Landal GreenParks is voor de derde keer op rij verkozen tot meest duurzame reismerk van Nederland. Daar willen we onze medewerkers, partners en gasten graag voor bedanken, want we doen dit samen,” aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks. “Samen willen we onvergetelijke vakanties waarmaken, met een positieve impact op natuur, regio, mensen en klimaat.

Prachtige natuur in de omgeving van een buitenlandse Landal park.

We laten gasten de natuur beleven en stimuleren hen om het bewustzijn van onze leefomgeving en de liefde voor de natuur mee naar huis te nemen. De huidige onzekere tijd onderstreept het belang van duurzaamheid. Bij Landal nemen we onze rol en blijven we investeren in een duurzame samenleving.”

Meer informatie over de activiteiten van Landal op het gebied van duurzaamheid vind je op www.landal.nl/duurzaamheid