Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Of je nou gaat fietsen in de Hollandse duinen, hiken in de Belgische Ardennen of packraften in Luxemburg. Ze hebben een aantal dingen met elkaar gemeen: het zijn schitterende avonturen, ze hebben een duurzaam karakter omdat ze dichtbij zijn, en je hebt er de juiste spullen voor nodig. Nu gaan duurzaamheid en spullen helaas niet altijd goed samen. Daarom is recent GearShare.nl gelanceerd, hét deelplatform voor outdoor uitrusting.  

De productie van spullen heeft een enorme impact op de wereld om ons heen. Outdoor kleding en spullen zijn hier helaas geen uitzondering op. Er komt behoorlijk wat kijken bij de productie van een hardshell, tent of wandelschoen. Denk bijvoorbeeld aan het oppompen van aardolie om synthetische materialen van te maken, watervervuiling door chemicaliën die er gebruikt worden om alles waterdicht te maken en in leuke kleurtjes te verven, of de hoeveelheid energie die er nodig is om de fabrieken te laten draaien.

Helaas is dit pas een fractie van de milieu impact.. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de werk- en leefomstandigheden van de mensen die onze producten maken. Gelukkig wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Maar we zijn er nog lang niet, want zelfs duurzame producten zijn helaas niet opgewassen tegen onze massaconsumptie. 

Delen is duurzaam

Eigenlijk is er maar één manier om echt iets duurzaams te doen en dat is met minder spullen. Daarom promoot GearShare.nl een andere manier van omgaan met de spullen die we al hebben. De duurzame missie achter GearShare is dan ook simpel: Minder Spullen, Meer Avonturen. Via GearShare.nl kun je eenvoudig je outdoor spullen verhuren of uitlenen aan gelijkgestemde avonturiers.

Winterkamperen

Door te verhuren via GearShare hoeft een ander niet alles nieuw te kopen, doen je spullen waar ze voor gemaakt zijn, en hou je er zelf ook nog iets aan over. Win-win voor planeet en portemonnee. Door outdoor uitrusting te delen zijn er minder nieuwe spullen nodig zonder in te leveren op waar het uiteindelijk omgaat: avonturen beleven!

Duurzaam, voordelig en leuk

Delen is niet alleen duurzaam, maar ook voordelig en leuk! Zo kun je door te huren voor een fractie van de prijs met A-kwaliteit producten op avontuur zonder dat je zelf een grote investering hoeft te doen. Daarnaast heb je zelf geen gedoe met onderhoud en opslag. En als iets toch niet helemaal bevalt dan huur je de volgende keer gewoon iets anders.

Want zeg nou eerlijk: naast het beleven van avonturen is het proberen van nieuwe gear zeker zo leuk. Dus ga een keer winterkamperen, bikepacken, ultralight, noem maar op. En ondertussen verhuur je je eigen spullen weer aan een andere avonturier. Verleg je grenzen, met spullen die voor jou nieuw zijn. Op naar het volgende avontuur!

Over Gerjan

Bedenker van Gearshare is Gerjan, hobbyhiker en duurzaamheidsexpert. Je kent hem wellicht als oprichter van De Groene Avonturier. Naast dat hij graag wandelt en kampeert zet hij zich er voor in om onze wereld circulair te maken. Daar hoort ook een andere manier van omgaan met spullen bij. Minder focus op zoveel mogelijk hebben, maar vooral op gebruiken en genieten. 

Uit deze combinatie van passies is GearShare.nl voortgekomen. Minder spullen, meer avonturen. Geniet ervan!

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer