Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Het Britse outdoormerk Rab, eigendom van Equip Outdoor Technologies, heeft een eigen programma ontwikkeld voor het verzamelen en recyclen van dons. De regeling maakt deel uit van de duurzaamheidsstrategie van Equip voor de lange termijn, waarbij Equip in 2020 is gecertificeerd als klimaatneutraal bedrijf en als doel heeft om Net Zero te bereiken in 2030.

De service wordt aangeboden op het hoofdkantoor van Rab in Alfreton, in de UK, en wordt gelanceerd in samenwerking met experts op het gebied van recycling van dons. Als de Britse proef succesvol is, is Rab van plan de service wereldwijd uit te rollen. In 2020 werd het iconische Microlight-assortiment van Rab geüpdatet met 100% P.U.R.E. Gerecycled dons. Daarnaast heeft het merk een breed scala aan producten waarin meer gerecyclede materialen zijn verwerkt.

Consumenten wordt aangeboden om versleten donsproducten (zoals donsjassen en slaapzakken) naar de recyclingservice op het hoofdkantoor van Rab te brengen. Er is vooral interesse in donsbedden, zoals dekbedden en kussens, die in het verleden moeilijk te recyclen waren. Het dons wordt vervolgens naar Minardi Piume gestuurd, het team achter P.U.R.E. gerecycled dons. P.U.R.E. is het eerste gerecyclede dons dat is gecertificeerd door de Global Recycling Standard (GRS).

Beoordeeld op kwaliteit

Na te zijn gewassen, behandeld en beoordeeld op kwaliteit kan het dons worden gebruikt voor nieuwe outdoorproducten. Andere materialen die voortkomen uit de verzamelde items worden verwerkt en gerecycled op een externe locatie. Deze service brengt geen extra kosten met zich mee voor eindgebruikers.

Dons is natuurlijk een van de meest isolerende materialen ter wereld. Door het te recyclen kunnen we een waardevol materiaal terugwinnen dat anders op de vuilnisbelt terecht zou komen.

Masters of Insulation

Debbie Read van Rab legt uit: “Dons is altijd onderdeel geweest van Rabs identiteit en we zijn er trots op dat we onszelf‘ The Masters of Insulation’ kunnen noemen. Met de lancering van ons eigen programma voor het verzamelen en recyclen van dons, zijn we blij om weer een stap te zetten naar een duurzamer bedrijf en daarmee een ​​van de leiders te zijn in de outdoor-industrie.”


Lees meer over Rab’s Microlight collectie


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer