Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Het Britse outdoormerk Rab, eigendom van Equip Outdoor Technologies, heeft een eigen programma ontwikkeld voor het verzamelen en recyclen van dons. De regeling maakt deel uit van de duurzaamheidsstrategie van Equip voor de lange termijn, waarbij Equip in 2020 is gecertificeerd als klimaatneutraal bedrijf en als doel heeft om Net Zero te bereiken in 2030.

De service wordt aangeboden op het hoofdkantoor van Rab in Alfreton, in de UK, en wordt gelanceerd in samenwerking met experts op het gebied van recycling van dons. Als de Britse proef succesvol is, is Rab van plan de service wereldwijd uit te rollen. In 2020 werd het iconische Microlight-assortiment van Rab geüpdatet met 100% P.U.R.E. Gerecycled dons. Daarnaast heeft het merk een breed scala aan producten waarin meer gerecyclede materialen zijn verwerkt.

Consumenten wordt aangeboden om versleten donsproducten (zoals donsjassen en slaapzakken) naar de recyclingservice op het hoofdkantoor van Rab te brengen. Er is vooral interesse in donsbedden, zoals dekbedden en kussens, die in het verleden moeilijk te recyclen waren. Het dons wordt vervolgens naar Minardi Piume gestuurd, het team achter P.U.R.E. gerecycled dons. P.U.R.E. is het eerste gerecyclede dons dat is gecertificeerd door de Global Recycling Standard (GRS).

Beoordeeld op kwaliteit

Na te zijn gewassen, behandeld en beoordeeld op kwaliteit kan het dons worden gebruikt voor nieuwe outdoorproducten. Andere materialen die voortkomen uit de verzamelde items worden verwerkt en gerecycled op een externe locatie. Deze service brengt geen extra kosten met zich mee voor eindgebruikers.

Dons is natuurlijk een van de meest isolerende materialen ter wereld. Door het te recyclen kunnen we een waardevol materiaal terugwinnen dat anders op de vuilnisbelt terecht zou komen.

Masters of Insulation

Debbie Read van Rab legt uit: “Dons is altijd onderdeel geweest van Rabs identiteit en we zijn er trots op dat we onszelf‘ The Masters of Insulation’ kunnen noemen. Met de lancering van ons eigen programma voor het verzamelen en recyclen van dons, zijn we blij om weer een stap te zetten naar een duurzamer bedrijf en daarmee een ​​van de leiders te zijn in de outdoor-industrie.”


Lees meer over Rab’s Microlight collectie


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer