Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

WANDELVERHALEN | Een winterse wandeling in het Kuinderbos

Door Anita Boes

Ik kon het echt niet laten: een winterse wandeling. Na drie dagen schaatsen was het toch ook tijd om te gaan wandelen door de sneeuw. Ik loop regelmatig om de Kuinderplas (De Kuilen). Het is een van mijn favoriete wandelrondjes in het Kuinderbos. Meestal loop ik wat meer kilometers het bos in, maar omdat ik vandaag al had geschaatst en de zon al flink aan het zakken was besluit ik een korte ronde te doen.

De zon zakt bij de Kuinderplas in Kuinderbos.
De zon zakt bij de Kuinderplas in Kuinderbos.
Rietpluimen bij de Kuinderplas.
Rietpluimen bij de Kuinderplas. Eigen foto: Anita Boes.
De laatste sneeuw van dit seizoen.
De laatste sneeuw van dit seizoen. Eigen foto: Anita Boes.

Het voordeel van wandelen laat op de middag

Omdat ik koos om pas na half vier op pad te gaan, was het heerlijk rustig in het bos tijdens mijn wandeling. Ik kwam 2 langlaufers tegen, twee kinderen die aan het schaatsen waren op een poeltje en een handjevol wandelaars.

Het Kuinderbos heeft een gevarieerde beplanting.
Het Kuinderbos heeft een gevarieerde beplanting. Eigen foto: Anita Boes.
De poeltjes zijn helemaal dichtgevroren.
De poeltjes zijn helemaal dichtgevroren. Eigen foto: Anita Boes.
Winterse taferelen in Kuinderbos.
Winterse taferelen in Kuinderbos. Eigen foto: Anita Boes.
Wandelen bij het zakken van de zon levert mooie plaatjes op.
Wandelen bij het zakken van de zon levert mooie plaatjes op. Eigen foto: Anita Boes.
De zon verdwijnt achter de bomen.
De zon verdwijnt achter de bomen. Eigen foto: Anita Boes
Er grazen al jarenlang paarden en pony's bij de Kuinderplas.
Er grazen al jarenlang paarden en pony’s in het Kuinderbos. Eigen foto: Anita Boes

Ik ben dol op de paarden die bij de Kuinderplas lopen. Meestal komen er wel een of twee even naar me toe. Zo ook vandaag. Je kan hun nieuwsgierigheid goed zien in onderstaand beeldverslag van mijn winterwandeling:

De bossen in Flevoland

Ik ben zelf een Flevolander in hart en nieren. En ik weet dat het beeld dat de meeste mensen van Flevoland hebben wat eenzijdig is. Terwijl er naast de weidse uitzichten over de landerijen behoorlijk wat bosgebieden in deze jongste provincie zijn. Noordoostpolder was het eerste deel dat werd drooggelegd en daardoor is het Kuinderbos is het grootste en oudste bos in deze gemeente. Het ligt in het bovenste deel van Flevoland, tegen Friesland en Overijssel aan. Meer informatie over het Kuinderbos.


Lees hier alle wandelverhalen op Outdoordichtbij


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer