Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Fotoverslag Nederland | Flora en fauna dichtbij huis

In deze coronatijd werk ook ik veel vanuit huis. Ondanks dat dit soms saai is, heb ik hierdoor wel ontdekt dat er dichtbij mijn huis een verwaarloosde natuurtuin is. Halverwege of aan het einde van een thuiswerkdag loop ik graag een rondje waarbij ik dan ook een bezoekje breng aan deze tuin. Leuk om te zien hoe de natuur veranderd in de loop van de seizoenen.

Foto: Manon Bolt

Het is een kleine tuin die voorheen een soort heemtuin was waar planten zich op natuurlijke wijze mocht ontwikkelen met als doel het verzamelen van oorspronkelijke polderplanten. Door verschil van mening tussen de vrijwilligers van de natuurtuin en onder andere de gemeente zijn de vrijwilligers gestopt met het onderhouden de tuin.
Maar er zijn nog altijd leuke planten en dieren te vinden.

Als je snel door deze kleine tuin loopt dan lijkt het een saai stukje. Als je er even de tijd voor neemt kan je leuke dingen tegenkomen. In het voorjaar staat het vol met daslook, er hangt dan ook een sterke uiengeur hier. Van de bladeren van de daslook kan je pesto maken, zelf nog niet gedaan maar zie regelmatig mensen de bladeren wegknippen en mee naar huis nemen.

Daslook. Foto: Manon Bolt
Tussen de daslook door bloeit het armbloemiglook. Foto: Manon Bolt

Eetbaar

De planten op de volgende drie foto’s zijn ook eetbaar. Ik neem het voor waar aan en laat het proeven aan anderen over. Ik maak er wel foto’s van.

Pinksterbloem. Foto: Manon Bolt

Pinksterbloem is ook te vinden in deze tuin. Ik hoop binnenkort ook de oranjetip op de foto te kunnen zetten. Deze vlinder is vaak te vinden bij pinksterbloemen.

Vogels

Vanzelfsprekend zijn er ook vogels te vinden in dit kleine gebiedje. Hieronder zie je het roodborstje, de pimpelmees en een broedende eend.

Roodborstje. Foto: Manon Bolt
Pimpelmeesje. Foto: Manon Bolt
Broedende eend. Foto: Manon Bolt

Maar meest bijzondere wat ik ben tegengekomen is een waterral. Ik had deze watervogel nog nooit gezien en opeens zat ie een paar meter bij me vandaan.

Waterral. Foto: Manon Bolt

Over het algemeen verstoppen ze zich goed in het riet, maar deze dag had ik geluk. Ik zag hem niet alleen maar kon hem ook nog op de foto vastleggen.

Zo zie je maar dat je niet ver van huis hoeft te gaan om leuke dingen tegen te komen.

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer