Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Fotoverslag Nederland | Flora en fauna dichtbij huis

In deze coronatijd werk ook ik veel vanuit huis. Ondanks dat dit soms saai is, heb ik hierdoor wel ontdekt dat er dichtbij mijn huis een verwaarloosde natuurtuin is. Halverwege of aan het einde van een thuiswerkdag loop ik graag een rondje waarbij ik dan ook een bezoekje breng aan deze tuin. Leuk om te zien hoe de natuur veranderd in de loop van de seizoenen.

Foto: Manon Bolt

Het is een kleine tuin die voorheen een soort heemtuin was waar planten zich op natuurlijke wijze mocht ontwikkelen met als doel het verzamelen van oorspronkelijke polderplanten. Door verschil van mening tussen de vrijwilligers van de natuurtuin en onder andere de gemeente zijn de vrijwilligers gestopt met het onderhouden de tuin.
Maar er zijn nog altijd leuke planten en dieren te vinden.

Als je snel door deze kleine tuin loopt dan lijkt het een saai stukje. Als je er even de tijd voor neemt kan je leuke dingen tegenkomen. In het voorjaar staat het vol met daslook, er hangt dan ook een sterke uiengeur hier. Van de bladeren van de daslook kan je pesto maken, zelf nog niet gedaan maar zie regelmatig mensen de bladeren wegknippen en mee naar huis nemen.

Daslook. Foto: Manon Bolt
Tussen de daslook door bloeit het armbloemiglook. Foto: Manon Bolt

Eetbaar

De planten op de volgende drie foto’s zijn ook eetbaar. Ik neem het voor waar aan en laat het proeven aan anderen over. Ik maak er wel foto’s van.

Pinksterbloem. Foto: Manon Bolt

Pinksterbloem is ook te vinden in deze tuin. Ik hoop binnenkort ook de oranjetip op de foto te kunnen zetten. Deze vlinder is vaak te vinden bij pinksterbloemen.

Vogels

Vanzelfsprekend zijn er ook vogels te vinden in dit kleine gebiedje. Hieronder zie je het roodborstje, de pimpelmees en een broedende eend.

Roodborstje. Foto: Manon Bolt
Pimpelmeesje. Foto: Manon Bolt
Broedende eend. Foto: Manon Bolt

Maar meest bijzondere wat ik ben tegengekomen is een waterral. Ik had deze watervogel nog nooit gezien en opeens zat ie een paar meter bij me vandaan.

Waterral. Foto: Manon Bolt

Over het algemeen verstoppen ze zich goed in het riet, maar deze dag had ik geluk. Ik zag hem niet alleen maar kon hem ook nog op de foto vastleggen.

Zo zie je maar dat je niet ver van huis hoeft te gaan om leuke dingen tegen te komen.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer