Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Next level film kijken in de uitbundige natuur van de Biesbosch

Door Edwin Hagenouw

De ANWB organiseert dit jaar drie unieke outdoor events op bijzondere locaties door Nederland. Het zomerprogramma werd op zaterdag 18 juli succesvol afgetrapt met ‘Het Nachtcollege’. Op zaterdag 22 augustus 2020 is het tijd voor het tweede event: de Biesbosch Bios. Een avond genieten van een Nederlandse natuurfilm onder de sterrenhemel én middenin de Biesbosch. Met ANWB ‘In het Wild’ wil de ANWB laten zien hoe mooi de Nederlandse natuur is. Aanmelden kan via de website van de ANWB. Ticketprijs bedraagt €7,50,- per persoon en de gehele ticket-opbrengst wordt gedoneerd aan het Nationaal Park de Biesbosch.

Anwb rijdende winkel
De Rijdende Winkel van d ANWB

De Nederlandse natuur is allesbehalve saai, en op vakantie gaan in eigen land al helemaal niet! De ANWB neemt je iedere derde zaterdag van de maand mee de natuur in en geeft je de kans om unieke outdoor events op uitzonderlijke locaties in de Nederlandse natuur bij te wonen. Vanzelfsprekend is ook de Rijdende Winkel aanwezig.

 Biesbosch Bios

Een avondje film kijken in de buitenlucht is niet iets nieuws, maar een avondje genieten van een mooie natuurfilm middenin in de Biesbosch is natuurlijk wel next level! Op 22 augustus kun je deze van je bucketlist afstrepen, want de ANWB reserveert in augustus een plek voor 200 personen (geheel corona-proof) in het hart van de Biesbosch.

De locatie wordt omgetovert tot een ware buitenbioscoop: de Biesbosch Bios. Tijdens deze bijzondere avond kijk je op een gigantisch doek van 10×5 meter naar de Nederlandse natuurfilm ‘Holland, Natuur in Delta’ (2015, Mark Verkerk).

ANWB

Uiteraard is een bioscoopavond niet compleet zonder een overvloed aan natuur-geïnspireerde drankjes en snacks. Om de natuur die avond niet te veel tot last te zijn, krijgt iedereen een silent disco-koptelefoon om op die manier de kwaliteit van het geluid te kunnen waarborgen. Ticketprijs bedraagt €7,50,- per persoon en de gehele ticket-opbrengst wordt gedoneerd aan het Nationaal Park de Biesbosch. Aanmelden kan via anwb.nl/retail

Coronamaatregelen

Om de huidige coronamaatregelen te waarborgen, krijgt iedereen bij binnenkomst een aantal vragen over zijn/haar gezondheid en wordt iedereen verzocht de handen te desinfecteren. Verder zijn er speciale looproutes aangebracht op het terrein, zijn alle zitplekken op 1,5 meter, wordt men middels signing geattendeerd op het opvolgen van de 1,5 meter-regel én zijn er overal desinfectiemiddelen aanwezig.

Het derde en laatste event van ANWB ‘In het Wild’ vindt plaats op 19 september. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer