Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

WINTERWANDELEN IN NEDERLAND | Hoogwater, sneeuw en ijs in Gelderland

Door Edwin Hagenouw | 8 februari 2021

Vandaag sneeuwde het in Gelderland. Hele fijne sneeuw, vrijwel de hele dag. De wind was er ook. Uit het noordoosten. En de temperaturen lagen net onder het vriespunt. De combinatie van sneeuw, harde wind en lage temperaturen maakten van de dag een perfecte wandeldag. Op het eind van de middag, het begon al wat te schemeren, trokken we warme kleren en goede schoenen aan voor een korte winterse wandeling hier in de buurt.

Vanuit huis liepen we langs het historische kerkje van Heelsum, via de boerenvelden en de ondergelopen uiterwaarden naar de Noordberg. Een wandeling van een uur, met een enorme afwisseling in de natuur, en toch nog 44 hoogtemeters.

Heelsum. Foto: Edwin Hagenouw
Heelsum. Foto: Edwin Hagenouw
Heelsum, Noordberg. Foto: Edwin Hagenouw
Uiterwaarden bij Heelsum. Foto: Edwin Hagenouw
Heelsum. Foto: Edwin Hagenouw
Historische kerk in Heelsum. Foto: Edwin Hagenouw

Lees hier alle artikelen over Outdoor in Nederland


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer