Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Op 17 september 1944 vonden op de Ginkelse Heide geallieerde luchtlandingen plaats in het kader van Operatie Market Garden. Gisterochtend vertrokken wij om negen uur vanuit huis en reden vijf auto-minuten naar De Buunderkamp. Bij het natuurgebied ligt een Fletcher Hotel. Daar parkeerden we en gingen wandelend door de Buunderkamp richting de Ginkelse Heide. Het had die nacht ervoor weer eens stevig gevroren in Nederland, wat de natuur een sprookjesachtig witte gloed gaf. Dit is eigenlijk het perfecte wandelweer, als je de goede kleding en schoenen aan hebt in ieder geval.

Afwisselend bos en heide

Naast de heerlijke vrieskou van zo’n drie tot vier graden onder nul genoten we ook van de afwisseling tijdens deze wandeling door het Gelderse landschap. Het eerste deel overheerste het bos met loof- en naaldbomen en liepen soms we parallel aan de A12. Steeds zigzaggend over zandpaden. Google Maps hadden we aangezet om enigszins de richting in de gaten te houden. De uitbundig schijnende zon, die net was opgekomen in het oosten, was een handige extra richtingwijzer.

Vertrekpunt rechts onderin bij Fletcher Hotel Buunderkamp. Links bovenin: De Ginkelse Heide

Om bij de Ginkelse Heide te komen moesten we een fiets- en voetgangerstunnel nemen. Toen we daar doorheen waren kwamen we in een totaal andere wereld. Na circa vijftig meter aan de andere kant van de A12 sloegen we linksaf de heide op. Een licht hellend pad ontneemt je in die eerste meters het uitzicht. Maar dan is daar ineens die prachtige beloning. Het zicht op de uitgestrekte vlakte met heide, nog wit van de vorst, en hier en daar wat verdwaalde bomen was overweldigend.

Fotoverslag Buunderkamp en Ginkelse Heide

Natuurlijk hadden we onze camera’s mee tijdens deze wandeling en maakten we een groot aantal foto’s. Hieronder een kleine selectie.

Ginkelse Heide

Bekijk hier meer verhalen over outdoor in Nederland 


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer