Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

WANDELVERSLAG GELDERLAND | De Buunderkamp en de Ginkelse Heide

Door Edwin Hagenouw

Op 17 september 1944 vonden op de Ginkelse Heide geallieerde luchtlandingen plaats in het kader van Operatie Market Garden. Gisterochtend vertrokken wij om negen uur vanuit huis en reden vijf auto-minuten naar De Buunderkamp. Bij het natuurgebied ligt een Fletcher Hotel. Daar parkeerden we en gingen wandelend door de Buunderkamp richting de Ginkelse Heide. Het had die nacht ervoor weer eens stevig gevroren in Nederland, wat de natuur een sprookjesachtig witte gloed gaf. Dit is eigenlijk het perfecte wandelweer, als je de goede kleding en schoenen aan hebt in ieder geval.

Afwisselend bos en heide

Naast de heerlijke vrieskou van zo’n drie tot vier graden onder nul genoten we ook van de afwisseling tijdens deze wandeling door het Gelderse landschap. Het eerste deel overheerste het bos met loof- en naaldbomen en liepen soms we parallel aan de A12. Steeds zigzaggend over zandpaden. Google Maps hadden we aangezet om enigszins de richting in de gaten te houden. De uitbundig schijnende zon, die net was opgekomen in het oosten, was een handige extra richtingwijzer.

Vertrekpunt rechts onderin bij Fletcher Hotel Buunderkamp. Links bovenin: De Ginkelse Heide

Om bij de Ginkelse Heide te komen moesten we een fiets- en voetgangerstunnel nemen. Toen we daar doorheen waren kwamen we in een totaal andere wereld. Na circa vijftig meter aan de andere kant van de A12 sloegen we linksaf de heide op. Een licht hellend pad ontneemt je in die eerste meters het uitzicht. Maar dan is daar ineens die prachtige beloning. Het zicht op de uitgestrekte vlakte met heide, nog wit van de vorst, en hier en daar wat verdwaalde bomen was overweldigend.

Fotoverlag Buunderkamp en Ginkelse Heide

Natuurlijk hadden we onze camera’s mee tijdens deze wandeling en maakten we een groot aantal foto’s. Hieronder een kleine selectie.

Ginkelse Heide

Bekijk hier meer verhalen over outdoor in Nederland 


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer