Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

WANDELEN IN NEDERLAND | Wolfhezerheide en de Heelsumse Beek

Door Edwin Hagenouw

Even ten zuiden van Wolfheze ligt een natuurgebied met een van de oudste bossen van Nederland. Je kunt hier heerlijk wandelen over heidevelden, indrukwekkende bossen met stokoude eiken en dennen. Je waant je hier in de middeleeuwen als je over de smalle onverharde paden loopt, langs de Heelsumse Beek en op de hoger gelegen wandelpaden. Duizenden jaren geleden woonden hier al mensen.

Wolfhezerheide. Foto: Edwin Hagenouw

Dat is te zien aan de grafheuvels, oude karrensporen en majestueuze, eeuwenoude wodanseiken die je onderweg tegenkomt. Meer informatie over deze eiken, waarschijnlijk gepland of ontkiemd tussen 1600 en 1700, lees je op wodanseiken.htm

Een winterse dag op de Wolfhezerheide

We hadden er even op moeten wachten, maar gisteren konden we dan eindelijk weer eens genieten van een winters landschap. En dit keer niet alleen in de heuvels van Limburg. Vrijwel heel Nederland ontwaakte met een witte deken over de natuur. Voor ons een hele goede reden om vroeg op te staan en een mooie wandeling te maken. Met de sneeuw knisperend onder onze schoenen en een koele winterbries op ons gezicht was het heerlijk wakker worden.

Wolfhezerheide. Foto: Edwin Hagenouw
Wolfhezerheide. Foto: Edwin Hagenouw

We vertrokken vanuit huis in Heelsum, liepen over de heide naar de wildwissel over de A50 naar de Wolfhezerheide. Hier vind je een grote diversiteit aan natuur en mooie hoogteverschillen die je het gevoel geven in het buitenland te zijn. Deze wandelroute is in elk jaargetijde de moeite waard, maar het laagje sneeuw geeft de natuur net een extra beetje mystiek. Gewoon een keer doen!

Wolfhezerheide. Foto: Edwin Hagenouw
Wolfhezerheide. Foto: Edwin Hagenouw
Wolfhezerheide. Foto: Edwin Hagenouw
Wolfhezerheide. Foto: Edwin Hagenouw
Wolfhezerheide. Foto: Edwin Hagenouw

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer