Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Het is zaterdag 10 december als we de luiken van ons historische huis (bouwjaar 1916) open klappen. De weermannen hadden een koude nacht voorspeld. En koud was het ook nu, vroeg in de ochtend nog steeds. Als ik achterdeur open doe merk ik dat het nog vriest. Eekhoorns schieten weg als ik een blik werp op het dunne laagje ijs op de vijver. Roodborstjes en koolmezen kleven zich vast aan de strengen doppinda’s en smullen van deze vogellekkernij.

Vlak boven het gras en de borders hangt een dunne laag mist. Het is windstil. Een prachtige ochtend voor een lange wandeling door de Gelderse natuur. Vanuit onze woonplaats Heelsum lopen we binnen een paar minuten naar bossen, velden en de uiterwaarden van de Nederrijn. Het is uitzonderlijk stil en tijdens een wandelling van ruim anderhalf uur komen we welgesteld één fietser tegen. Een heerlijke winterse start van een decemberdag in de lage landen.

Bekijk hieronder een verslag van deze prachtige wandeling over licht bevroren paden, door een mysterieuze mist. Dit de het uiterste uithoek van een van de mooie nationale parken van Nederland: De Veluwe!

Copyright alle foto’s: Edwin Hagenouw, Reisschrijvers Media

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer