Wandelen bij Almen |  Langs de Berkel en door de bossen

Een wandelverslag van Dagmar Wolters

I

n het voorjaar had ik ook een wandeling gemaakt vanuit Almen. Doordat ie mij verraste en ik ‘m afwisselend vond, wilde ik het nog een keer wandelen. Ondertussen is het herfst en een prima tijd voor de wandeling in de prachtige herfstkleuren. Het pad is veelal onverhard en erg afwisselend. Ook testte ik een wandelbroek, de Ascona van Schöffel.

Ascona Schöffel

Prima dag om de broek aan te trekken, want het is een dunne, lichte broek. Bedoelt voor het voor-, najaar en zomer. Toen ik ‘m aantrok, viel het me direct op dat de broek lekker hoog zit. Dat vind ik erg prettig tijdens het wandelen, zeker met een rugtas op. Daardoor blijft ie goed zitten.

De Berkel

De auto parkeerden we in het centrum van Almen, bij de kerk. We hadden de trage tocht als uitgangspunt genomen en hebben die een paar kilometer uitgebreid. Wederom liepen we met navigatie. Een ideale manier om te wandelen en ook van de gebaande paden af te gaan. Al snel liepen we het dorpje uit en hadden de Berkel aan onze linkerhand. Het was nog redelijk vroeg in de ochtend en de zon stond aardig laag. Meerdere vissers probeerden hun best te doen om wat te vangen.

Rechts bovenin ligt Almen. Ten oosten van de Veluwe en de Veluwezoom dus.
Berkel Almen
De Berkel. Foto: Dagmar Wolters
Schöffel Ascona
Wandelend in de soepele broek Ascona van Schöffel.

Vanuit daar liepen we via een stukje asfalt het bos in. De zonnestralen waren zichtbaar door de bomen en grond was bedekt met afgevallen bruine bladeren. Op dit stuk was het nog rustig. Mede door de tijd, maar ook omdat dit stuk geen onderdeel was van een route.
Het bos wordt afgewisseld met meer open stukken. Eiken worden afgewisseld met naaldbomen en het mooie is dat het pad voornamelijk onverhard blijft.

Almen
Foto: Dagmar Wolters
Almen
Goud gekleurd bos. Foto: Dagmar Wolters

Genieten van het lekkere weer

Langzaam gaan we naar paden die onderdeel zijn van uitgepijlde routes in de buurt van Almen. Daarmee wordt het ook drukker op het pad. Ook kijken we vol verbazing naar een man, wonend in het bos, met een bladblazer de bladeren uit zijn tuin blaast. Het geluid hoorden we al op honderden meters afstand. Laat de bladeren lekker liggen en buiten dat, morgen kan hij weer gaan blazen. Het is duidelijk dat mensen er lekker uit op willen trekken nu we niet veel mogen. Het weer nodigt uit om de natuur in te gaan.

almen
Foto: Dagmar Wolters

Om te lunchen vonden we een lekker plekje in de zon. Brood, thee erbij en het fotoboek van de huttentocht doorbladeren. De broek beviel goed. Ik kon merken dat ie wind wat blokt en doordat het een wat warme zondag was, merkte ik dat de broek goed ademde.

Na de lunch staken we al snel weer de pronvciale weg over en liepen we door het bos en over een stuk vlonder. Even later liepen we op een open, groen stuk. Daarop volgend kwamen we weer in de bossen, voordat langs de Berkel liepen. Dit stuk was duidelijk drukker. Het was dan ook al voor in de middag, een zondag en heerlijk weer.

Toen we de brug overstaken, waren we alweer bijna in Almen. Nog even kronkelden we door de bossen om voldaan aan te komen bij de auto. Een prachtig afwisselende wandeling met goede paden.

Berkel Almen
En weer terug langs de Berkel. Foto: Dagmar Wolters

Comfortabele wandelbroek

Ik vind de Schöffel Ascona broek prettig dragen. De beste broeken zijn voor mij broeken waarvan ik niet merk dat ik ‘m aan heb. Dit is er zo eentje. De stof is soepel en doordat ie een slimfit heeft, schuurt de onderkant niet langs elkaar. Het weer was lekker en daardoor droeg de broek fijn. Doordat ie wat dunner is, had het niet veel kouder moeten zijn.

Ook is ie, door het lage gewicht, gevoeliger voor wat ruigere wandelingen. Nadat ik tijdens een andere wandeling langs doornen had gelopen en de broek ook was blijven haken, had ik er een haaltje in. Wat fijn is, is dat er nog een elastisch verstelbare tailleband in zit. Het is een broek waarvan nu al weet dat ik ‘m vaak zal dragen. Meer informatie over de wandelbroeken van Schöffel vind je op www.schoeffel.com

almen Ascona Schöffel


Lees hier meer verhalen over outdooractiviteiten in Nederland