Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Wandelbroek getest in de bossen en duinen van Rockanje

De Schöffel Folkstone wandelbroek getest door Jeffrey Witter

In deze tijd van Quarantaine zie je dat steeds meer mensen leren om van de natuur dicht bij huis te genieten. Zo kwam de Schöffel Folkstone die ik mocht reviewen dan ook goed van pas. Een goede wandelbroek mag geen belemmering zijn tijdens het lopen, moet flexibel en tevens ook sterk zijn. Met deze eisen in gedachten heb ik de Schöffel Folkstone getest in de bossen en duinen van Rockanje. Deze hoofdpunten zal ik in de review nader uitleggen.

Comfort en pasvorm

Ik heb de Schöffel Folkstone broek nu een aantal weken in mijn bezit, en ben er ondertussen erg gesteld op geraakt. Het is een erg comfortabele en flexibele wandelbroek. De pijpen zitten sluiten goed aan op benen. Dit vind ik zelf erg prettig, ik heb ook ervaring met meer los zittende broeken, maar ik geef toch de voorkeur aan een iets strakkere broek. Dan is het wel belangrijk dat de broek voldoende flexibel is, een eis waar de Schöffel Folkstone zeker aan voldoet.

Wanneer je thuis komt van een lange wandeling is de broek zo comfortabel, dat je er gemakkelijk mee op de bank kruipt, en je het idee hebt alsof je je favoriete trainingspak aan hebt.

Ik heb ondervonden dat de minimum comfort temperatuur rond de veertien graden ligt

De broek is iets dikker dan de meeste lichtgewicht wandelbroeken, hierdoor voelt de broek ook stevige aan en houd hij de koude wind makkelijker weg van het lichaam. Ik heb de broek in zowel warme en koude omstandigheden gedragen, en al is de broek perfect voor zomerse temperaturen, heb ik ondervonden dat de minimum comfort temperatuur rond de veertien graden ligt. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de wind en de luchtvochtigheid, maar het geeft je wel een idee waar de broek zicht het beste voor dient.

Features

Qua features is de broek niet heel uitbundig, hij kent vier zakken. Twee steekzakken, een kont zak, en een cargo pocket. Wat een groot pluspunt is is dat alle zakken voorzien zijn van een rits. Doordat de broek nauw aansluit om het lichaam, zijn de zakken wel wat krap. Een telefoon of sleutel bos passen er makkelijk in, alleen vind ik het er persoonlijk niet erg mooi uitzien in een strakke broek.

In de heupband zit een interne elastische band, die makkelijk af te stellen is zodat je geen riem nodig hebt. Hierdoor behoud je maximale flexibiliteit en comfort. De broekspijpen zijn verder niet af te stellen, maar zijn wijd genoeg om alle typen schoenen te passen en smal genoeg om niet te veel in de weg te zitten.

Weersbestendigheid

De broek heeft een licht afparelend vermogen, dit wil zeggen dat de broek na enige spatjes regen toch echt nat word. Het is dus geen ideale broek om in regenachtig weer mee te gaan wandelen. Het voordeel van de gebruikte stof is wel dat de broek snel droogt nadat hij doorweekt is geraakt.

Uiterlijk

Een sportieve en vlotte wandelbroek, dat beschrijft de broek het beste. Zoals jullie hebben kunnen zien in de foto’s heb ik de blauwe versie, verder is er ook nog een grijze en een donker groene versie.

Conclusie

Ik ben erg tevreden met de Schöffel Folkstone, de broek is erg comfortabel en ademt goed. Wat ik ook heel prettig vind aan de broek, is dat er ook verschillende lengte maten zijn. Bij niet alle wandelbroeken heb je hier een keuze in. Dan nu de hamvraag, zou ik hem zelf ook kopen?  Ja! Wat zou ik nog anders willen zien aan de volgende versie? Ik kan eigenlijk maar twee dingen bedenken, meer kleuren en de mogelijk om de broekspijp af te stellen/ vast te haken aan de wandelschoen.


Lees hier ook de reviews van de Schöffel Ascona wandelbroek


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer