Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Ben jij een wandelaar die ook wel van een wijntje houdt? Dan is de wijnwandelreis van Vita Walking door de Duitse regio Saksen echt wat voor jou. Van 25 tot en met 30 september 2022 wandelen we in totaal ongeveer 65 kilometer in vier wandeldagen. Deze wandelreis is gemiddeld zwaar en geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Je hoeft geen bagage mee te nemen tijdens de wandelingen en onderweg overnacht je in mooie accommodaties.

Gebruik de speciale kortingscode outdoordichtbij22 en krijg 100 euro korting per persoon op deze smakelijke wandelreis. Wees snel, want deze kortingscode is geldig t/m donderdag 11 augustus 2022 en voor je het weet zit de reis vol. Je kunt je hier inschrijven.

Wie gaat wijnwandelen in Saksen ontdekt al snel dat wandelconditie van ondergeschikt belang is. Hoewel Saksen één van de kleinste wijngebieden van Duitsland is, komen hier topwijnen vandaan. De Sachsische Weinwanderweg loopt dwars door de wijnvelden heen en langs de vele wijnkastelen. De rivier de Elbe stroomt met de route mee. Tijdens de verschillende stops langs de route proef je letterlijk van deze regio. Een tip: laat een plekje in je rugzak vrij om ook wat lekkere wijn voor thuis mee te nemen.

Wijnwandelen samengevat:

 • gevarieerde wandeldagen
 • elke dag lokale wijn proeven
 • overnachten op luxe locaties
 • op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • inclusief bagagevervoer
 • inclusief boottocht over de Elbe in traditioneel stoomschip
 • inclusief nodige OV-vervoer tijdens de wandeldagen
 • met cadeautje na afloop
 • professionele Nederlandstalige begeleiding

Conditie: Voor deze wandelreis heb je een goede basisconditie nodig. We wandelen zowel over onverhard als verhard terrein. Dit kan op plekken steil bergaf of bergop lopen. De afstanden zijn niet heel groot en we stoppen regelmatig onderweg.

Over het algemeen is het eind september ideaal weer. Houd er wel rekening mee dat het er zo nu en dan een regenbui kan vallen. Een regenjasje en regenhoes voor je rugzak kunnen handig zijn. Wandelschoenen zijn aan te raden voor deze wandelreis.

Bagage: Wij maken gebruik van bagagevervoer. Dat betekent dat je tijdens het wandelen alleen een dagrugzak hoeft mee te nemen met spullen voor onderweg.

Zorg voor voldoende water! Alle andere bagage staat klaar op de volgende overnachtingsplek.

Accommodaties: We overnachten in mooie en luxe locaties. Alle hotels hebben minimaal 3 en vaak 4 sterren.
Tegen een meerprijs is het mogelijk om een eenpersoonskamer te reserveren.

Corona: Wanneer deze wandelreis niet door kan gaan vanwege de maatregelen rondom corona en wij moeten annuleren, dan krijg je de volle 100% van je reissom terugbetaald. We houden ons altijd aan alle geldende corona-maatregelen op dat moment op de locatie waar de wandelreis plaatsvindt.

In Dresden gelden de Duitse regels. Vaak heeft iedere deelstaat ook nog eigen regels, in dit geval is dit Saksen. Wij adviseren om een 2G (gevaccineerd of genezen) aan te houden en een bewijs hiervan mee te nemen.

Klik hier voor meer informatie over de wandelreis en om je aan te melden.

één reactie op “Ga op wijnwandelreis naar Saksen met OutdoorDichtbij-korting!”

 • Tamara
  15 augustus 2022 at 07:54

  Ik was zo interessant om je artikel te lezen.

Comments are closed.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer