Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Wandelen op de Veluwezoom bij Rheden

Een fotoverslag van Edwin Hagenouw | 8 september 2020

Gisteren was misschien wel een van de mooiste wandeldagen van het jaar. Met temperaturen die net boven de twintig graden schommelden bij een uitbundig schijnende zon. De wind was in de loop van de ochtend gaan rusten. Voor ons hét moment om voor de allereerste keer te gaan wandelen bij de Posbank op de Veluwezoom. Bijzonder, omdat we in de laatste jaren de hele wereld over reisden en deze bestemming op 25 autominuten van ons huis en kantoor ligt.

Posbank, Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw

Veluwetransferium Posbank

\We parkeerden onze auto bij Veluwetransferium Posbank in Rheden. Dit is een prima startpunt voor een dagje Nationaal Park Veluwezoom. Rheden ligt vlakbij Arnhem, aan de voet van de Posbank. Het treinstation Rheden ligt om de hoek. Je vindt hier ook het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten. Ook liggen in de directe omgeving de prachtige educatieve tuin van het IVN, bijenstal en schaapskooi Heuven van de Rhedense Schaapskudde.

Posbank, Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw

Natuurlijk lust je wel wat na een paar uur wandelen door het bos en over de heide. Aan de voet van de Posbank vind je het a la carte restaurant De Ruif en brochetterie De Deel. Wij aten een hapje en dronken een glas witte wijn in het licht van de ondergaande zon op het terras van  de Houtplaats, hier hadden we ook onze auto geparkeerd. Ben je met kinderen, dan is Pannenkoekenhuis Strijland misschien de beste keuze.

Puur natuur en wildlife

Zodra je op pad gaat op een van de vele wandelpaden waan je je gelijk midden in de natuur. Wij waren hier op een maandagmiddag, waardoor het erg rustig was. Na een paar kilometer wandelen waanden we ons alleen op de wereld. We kwamen door ruige bossen en liepen over velden vol heide met adembenemend mooie uitzichten. Gebleekte resten van dode bomen stonden als stille getuigen in het verder kleurrijke landschap.

Gebleekte resten van dode bomen op de Posbank, Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw

Een familie nieuwsgierige wilde zwijnen doorkruiste ons pad. Op gepaste afstand en in stilte passeerden we het prille gezinsgeluk, maar ik kon het natuurlijk niet laten een paar foto’s te maken van vader, moeder en de kleintjes.

Posbank, Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw
Veluwezoom
Wild zwijn op de Posbank, Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw

Fotoverslag van een nazomerwandeling

Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden laat ik je hieronder een fotoverslag zien van onze prachtige nazomerwandeling in de Nederlandse natuur.

Posbank, Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw
Posbank, Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw
Posbank, Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw
Posbank, Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw
Posbank, Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw
Posbank, Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw

Volg OutdoorDichtbij ook op Facebook en Instagram 


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer