Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

De ANWB gaat Into the Wild in Nederland

Door Edwin Hagenouw

Onze vrienden van de ANWB organiseren dit jaar drie unieke outdoor events op bijzondere locaties door Nederland. Ze trappen het zomerprogramma op zaterdag 18 juli af met ‘Het Nachtcollege’. Verschillende natuurdeskundigen, waaronder Arjan Dwarshuis en Jeffrey Bout, nemen je die avond mee op avontuur door Natuurgebied Vechtdal.

Met ANWB ‘In het Wild’ wil de ANWB laten zien hoe mooi de Nederlandse natuur is. Aanmelden kan vanaf vandaag via de website van de ANWB en de ticketprijs bedraagt 10 euro per persoon. Per event wordt de opbrengst gedoneerd aan een natuurorganisatie.

De Nederlandse natuur is allesbehalve saai, en op vakantie gaan in eigen land al helemaal niet! De ANWB neemt je iedere derde zaterdag van de maand mee de natuur in en geeft je de kans om unieke outdoor events op uitzonderlijke locaties in de Nederlandse natuur bij te wonen.

Nachtcollege, Buiten Bios en Koppeldropping

De aankomende drie maanden, kun je je iedere maand op anwb.nl/retail aanmelden voor een van de volgende drie events:

1. Het Nachtcollege – met Arjan Dwarshuis

De kick-off van ANWB ‘In het Wild’ vindt plaats op 18 juli in Natuurgebied Vechtdal. Natuurdeskundigen nemen je mee door de wereld van de Nederlandse natuur. Proeven, kijken, voelen en luisteren; de zintuigen zullen volop geprikkeld worden. Het nachtcollege wordt door vogelaar en schrijver Arjan Dwarshuis ingeluid met verhalen over de natuur, en in het specifiek de Nederlandse natuur. Wat voor wild leeft er in Nederland en wat kun je allemaal spotten in Natuurgebied Vechtdal?

Zo neemt sterrenkundige Jeffrey Bout je tijdens zijn college mee het heelal in, vertelt boswachter en ‘vleermeneer’ Johann Prescher alles wat je wilt weten over vleermuizen én is er een heus proef-, voel- en ruikcollege van vogelaar (dagjevogelen.nl), eigenaar én zelfstandig kok bij restaurants GUTS en BREDA, Jesse Zwart.

Het Nachtcollege vindt op zaterdag 18 juli 2020 van 20:00 – 23:00 plaats in natuurgebied Vechtdal, Ommen. Ticketprijs bedraagt 10 euro p.p. en de gehele opbrengst van dit event wordt gedoneerd aan Stichting LandschappenNL. Aanmelden kan hier!

2. De Buiten Bios

Een avondje filmkijken in de buitenlucht is niet iets nieuws, maar een avondje genieten van een mooie natuurfilm middenin het bos is natuurlijk wel next level! In augustus kun je deze van je bucketlist afstrepen, want de ANWB reserveert in augustus een plek voor 60 personen in een bos en tovert die om tot een ware buitenbioscoop: de Buiten Bios. Om de natuur die avond niet te veel tot last te zijn, krijgt iedereen een ‘Silent Disco’ koptelefoon om ook op die manier de kwaliteit van het geluid te kunnen waarborgen.

3. Koppeldropping

Ben je een avontuurlijk koppel, broer en zus, opa en kleinkind of vriendinnen én ga je graag samen de natuur in? Meld je dan zeker aan voor de ANWB-koppeldropping. 25 koppels worden in september op een onbekende plek in het bos gedropt en moeten aan de hand van hints hun weg naar het eindpunt zien te vinden.


Meer informatie vind je op: anwb-in-het-wild


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer