Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

De ANWB gaat Into the Wild in Nederland

Door Edwin Hagenouw

Onze vrienden van de ANWB organiseren dit jaar drie unieke outdoor events op bijzondere locaties door Nederland. Ze trappen het zomerprogramma op zaterdag 18 juli af met ‘Het Nachtcollege’. Verschillende natuurdeskundigen, waaronder Arjan Dwarshuis en Jeffrey Bout, nemen je die avond mee op avontuur door Natuurgebied Vechtdal.

Met ANWB ‘In het Wild’ wil de ANWB laten zien hoe mooi de Nederlandse natuur is. Aanmelden kan vanaf vandaag via de website van de ANWB en de ticketprijs bedraagt 10 euro per persoon. Per event wordt de opbrengst gedoneerd aan een natuurorganisatie.

De Nederlandse natuur is allesbehalve saai, en op vakantie gaan in eigen land al helemaal niet! De ANWB neemt je iedere derde zaterdag van de maand mee de natuur in en geeft je de kans om unieke outdoor events op uitzonderlijke locaties in de Nederlandse natuur bij te wonen.

Nachtcollege, Buiten Bios en Koppeldropping

De aankomende drie maanden, kun je je iedere maand op anwb.nl/retail aanmelden voor een van de volgende drie events:

1. Het Nachtcollege – met Arjan Dwarshuis

De kick-off van ANWB ‘In het Wild’ vindt plaats op 18 juli in Natuurgebied Vechtdal. Natuurdeskundigen nemen je mee door de wereld van de Nederlandse natuur. Proeven, kijken, voelen en luisteren; de zintuigen zullen volop geprikkeld worden. Het nachtcollege wordt door vogelaar en schrijver Arjan Dwarshuis ingeluid met verhalen over de natuur, en in het specifiek de Nederlandse natuur. Wat voor wild leeft er in Nederland en wat kun je allemaal spotten in Natuurgebied Vechtdal?

Zo neemt sterrenkundige Jeffrey Bout je tijdens zijn college mee het heelal in, vertelt boswachter en ‘vleermeneer’ Johann Prescher alles wat je wilt weten over vleermuizen én is er een heus proef-, voel- en ruikcollege van vogelaar (dagjevogelen.nl), eigenaar én zelfstandig kok bij restaurants GUTS en BREDA, Jesse Zwart.

Het Nachtcollege vindt op zaterdag 18 juli 2020 van 20:00 – 23:00 plaats in natuurgebied Vechtdal, Ommen. Ticketprijs bedraagt 10 euro p.p. en de gehele opbrengst van dit event wordt gedoneerd aan Stichting LandschappenNL. Aanmelden kan hier!

2. De Buiten Bios

Een avondje filmkijken in de buitenlucht is niet iets nieuws, maar een avondje genieten van een mooie natuurfilm middenin het bos is natuurlijk wel next level! In augustus kun je deze van je bucketlist afstrepen, want de ANWB reserveert in augustus een plek voor 60 personen in een bos en tovert die om tot een ware buitenbioscoop: de Buiten Bios. Om de natuur die avond niet te veel tot last te zijn, krijgt iedereen een ‘Silent Disco’ koptelefoon om ook op die manier de kwaliteit van het geluid te kunnen waarborgen.

3. Koppeldropping

Ben je een avontuurlijk koppel, broer en zus, opa en kleinkind of vriendinnen én ga je graag samen de natuur in? Meld je dan zeker aan voor de ANWB-koppeldropping. 25 koppels worden in september op een onbekende plek in het bos gedropt en moeten aan de hand van hints hun weg naar het eindpunt zien te vinden.


Meer informatie vind je op: anwb-in-het-wild


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer