Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Een nazomerse dag op de Waddeneilanden

Een reiservaring van Wadtodo.nl

De zomer loopt langzaam ten einde. Terwijl de warmte van de zon afneemt voert de boot me naar mijn favoriete Waddeneiland. Op het dek kijk ik uit over de Waddenzee. Voor me niets dan water en achter me niets dan water. Af en toe wordt de rust onderbroken door een meeuw die voorbij vliegt. Al snel zie ik de eerste contouren van het eiland waar ik zo van houd. Het voelt als thuiskomen.

Aangekomen in de haven haal ik een gehuurde fiets op. Fietsend laat ik het eiland landschap aan me voorbij trekken. Het blauw van het water, het groen van het gras en het geel van de zacht brandende zon. Ik bereik het eerste dorpje van het eiland. Hier neem ik plaats op het gezellige terras, met een kopje thee en een stukje cranberry taart kijk ik voor me uit. Een aantal koppels en gezinnen trekken aan me voorbij. Allemaal opzoek waar ik ook voor kom: het eilandgevoel.

Kaas en een bittertje

Natuurlijk kan ik het niet laten om bij een aantal dorpswinkeltjes naar binnen te stappen. Vooral het souvenirwinkeltje trekt dit keer mijn aandacht. Er zijn meer dan genoeg eilandproducten te vinden. Na een tijdje getwijfeld te hebben tussen al het moois en lekkers, koop ik een kaasje en een bittertje. Op die manier kan ik thuis ook nog een beetje van de Wadden genieten denk ik nog.

Als mijn buit binnen is stap ik weer op de fiets. De eilandweggetjes voeren me langs karakteristieke huisjes richting de duinen. Onderweg passeer ik een bos waar je prachtig kan wandelen. Ondertussen hoor en ruik ik de Noordzee steeds dichterbij komen. Wat hebben de eilanden toch een hoop te bieden!

wadden
Struinen door de duinen. Foto: Wadtodo.nl

Bij het strand parkeer ik mijn fiets en loop de duin op. Bovenop de duin blijf ik een tijdje staan, het uitzicht is geweldig. Het strand rekt zicht aan beide kant uit en het water rolt zachtjes het zand op voordat het zich weer een beetje terugtrekt. Ik loop richting het strand en voel hoe de wind een klein beetje opsteekt. Aan het einde van de middag wordt het water ook een beetje onstuimig, maar daar hou ik juist wel van. Het idee dat de zee zo groot is en zoveel geheimen met zich meedraagt intrigeert me. Tijdens de strandwandeling passeer ik een man met een tas in zijn hand. Het afval dat hij onderweg vindt raapt hij op. Prachtig om te zien hoe iedereen een bijdrage levert aan het schoonhouden van het strand.

Laatste uurtjes op het strand

Na een tijdje gewandeld te hebben loop ik de trappen van het strandpaviljoen op. Hier neem ik plaats en bestel mijn avondeten. Ik geniet van de laatste uurtjes op het strand en het prachtige uitzicht. De route terug naar de fiets leg ik af door de duinen. Jeetje, wat bijzonder hoe de natuur zichzelf steeds opnieuw vorm blijft geven.

Wil jij ook duinhoppen? Check dan deze informatie: DUINHOPPEN

Als ik eenmaal weer op de boot zit die me terugvoert naar het vasteland, kan ik alleen maar hopen dat ik zo snel mogelijk weer terug mag keren naar mijn favoriete Waddeneiland. Ga voor meer informatie over de Waddeneilanden naar www.wadtodo.nl.

Copyright alle foto’s: Wadtodo.nl

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer