Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Een nazomerse dag op de Waddeneilanden

Een reiservaring van Wadtodo.nl

De zomer loopt langzaam ten einde. Terwijl de warmte van de zon afneemt voert de boot me naar mijn favoriete Waddeneiland. Op het dek kijk ik uit over de Waddenzee. Voor me niets dan water en achter me niets dan water. Af en toe wordt de rust onderbroken door een meeuw die voorbij vliegt. Al snel zie ik de eerste contouren van het eiland waar ik zo van houd. Het voelt als thuiskomen.

Aangekomen in de haven haal ik een gehuurde fiets op. Fietsend laat ik het eiland landschap aan me voorbij trekken. Het blauw van het water, het groen van het gras en het geel van de zacht brandende zon. Ik bereik het eerste dorpje van het eiland. Hier neem ik plaats op het gezellige terras, met een kopje thee en een stukje cranberry taart kijk ik voor me uit. Een aantal koppels en gezinnen trekken aan me voorbij. Allemaal opzoek waar ik ook voor kom: het eilandgevoel.

Kaas en een bittertje

Natuurlijk kan ik het niet laten om bij een aantal dorpswinkeltjes naar binnen te stappen. Vooral het souvenirwinkeltje trekt dit keer mijn aandacht. Er zijn meer dan genoeg eilandproducten te vinden. Na een tijdje getwijfeld te hebben tussen al het moois en lekkers, koop ik een kaasje en een bittertje. Op die manier kan ik thuis ook nog een beetje van de Wadden genieten denk ik nog.

Als mijn buit binnen is stap ik weer op de fiets. De eilandweggetjes voeren me langs karakteristieke huisjes richting de duinen. Onderweg passeer ik een bos waar je prachtig kan wandelen. Ondertussen hoor en ruik ik de Noordzee steeds dichterbij komen. Wat hebben de eilanden toch een hoop te bieden!

wadden
Struinen door de duinen. Foto: Wadtodo.nl

Bij het strand parkeer ik mijn fiets en loop de duin op. Bovenop de duin blijf ik een tijdje staan, het uitzicht is geweldig. Het strand rekt zicht aan beide kant uit en het water rolt zachtjes het zand op voordat het zich weer een beetje terugtrekt. Ik loop richting het strand en voel hoe de wind een klein beetje opsteekt. Aan het einde van de middag wordt het water ook een beetje onstuimig, maar daar hou ik juist wel van. Het idee dat de zee zo groot is en zoveel geheimen met zich meedraagt intrigeert me. Tijdens de strandwandeling passeer ik een man met een tas in zijn hand. Het afval dat hij onderweg vindt raapt hij op. Prachtig om te zien hoe iedereen een bijdrage levert aan het schoonhouden van het strand.

Laatste uurtjes op het strand

Na een tijdje gewandeld te hebben loop ik de trappen van het strandpaviljoen op. Hier neem ik plaats en bestel mijn avondeten. Ik geniet van de laatste uurtjes op het strand en het prachtige uitzicht. De route terug naar de fiets leg ik af door de duinen. Jeetje, wat bijzonder hoe de natuur zichzelf steeds opnieuw vorm blijft geven.

Wil jij ook duinhoppen? Check dan deze informatie: DUINHOPPEN

Als ik eenmaal weer op de boot zit die me terugvoert naar het vasteland, kan ik alleen maar hopen dat ik zo snel mogelijk weer terug mag keren naar mijn favoriete Waddeneiland. Ga voor meer informatie over de Waddeneilanden naar www.wadtodo.nl.

Copyright alle foto’s: Wadtodo.nl

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer