OUTDOOR-RECEPT | Winterstoofpot (boven het kampvuur)

Door Erwin Zantinga

Ga je deze winter de natuur in voor een micro-avontuur of heb je gewoon zin in een stevige winterse maaltijd, probeer dan eens mijn winterstoofpot. Deze is vanzelfsprekend het lekkerst boven een uitbundig branden kampvuur, maar thuis op het fornuis of in de tuin boven je vuurpot kan natuurlijk ook.

En dan nu nog het recept van de perfecte winterstoofpot. Dit is een vegetarische variant, maar dit kan natuurlijk ook gemaakt worden met (verantwoord) vlees.

Ingrediënten voor de ultieme winterstoofpot

  • 1 pot Bruine bonen
  • 300 gr kastanjechampignons
  • 1 grote rode ui
  • 1 groene peper
  • 3 vast kokende aardappelen
  • 5 bospenen
  • 5 grote tomaten
  • 1 boullion blokje
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl kerrie
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • roomboter
  • peper en zout naar smaak

De bereiding

Snij de champignons, ui en knoflook en groene peper fijn en bak deze aan in de pan met een grote klont boter. Voeg na vijf minuten de klein gesneden aardappels en de gesneden bospenen toe en bak even aan. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de pot bruine bonen toe aan het mengsel.

Daarna de lege pot bonen voor 1/3 vullen met water en samen met het bouillonblokje en de kruiden aan de stoofpot toevoegen. Nu is het tijd om een glas wijn of biertje op en te maken en van het vuur te genieten. Laat de stoofpot onder goed roeren een half uur tot een uurtje pruttelen en serveer met een stevig witbrood.


Lees hier alle verhalen over outdoor in Nederland