Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

LEAVV | Huur een elektrische camper voor een duurzame roadtrip

Door Edwin Hagenouw

Wat, een elektrische camper huren? Ja, dit kan via verhuurbedrijf LEAVV. Zij verhuren elektrische camperbusjes. De elektrische camper wint terrein. Er worden records verbroken met de camperverkoop, als we kijken naar de cijfers van het afgelopen jaar. Als voorvechters voor duurzaam reizen zijn we bij OutdoorDichtbij super blij dat er nu campers met elektrische aandrijving zijn, die ook nog eens een goede actieradius hebben. Nu kun je dus klimaatbewust en zorgeloos op roadtrip door Europa.

Nu kun je dus klimaatbewust en zorgeloos op roadtrip door Europa

Steeds meer mensen zijn zich gelukkig bewust van de negatieve klimaatveranderingen wereldwijd en zijn bereidt hier iets tegen. Dat concludeerden ook Charlotte van Geel en Robbert van Goethem, eigenaren van de startup LEAVV, op basis van vele discussies- en initiatieven die gestart worden omtrent klimaatverandering. Sinds mei verhuren ze elektrische campers, kamperen met een groot hart voor de natuur noemen we dat.

Ontstaan van LEAVV

Van Geel: “Zelf reis ik erg graag en het liefst zo duurzaam mogelijk. Nu op vakantie gaan al bijna een jaar vrijwel niet meer kan, was reizen met een camper de afgelopen tijd zo ongeveer de enige optie. Gedurende een zoektocht naar een huurcamper kwam ik er al snel achter dat er vrijwel geen aanbod is in verhuur van milieuvriendelijke campers”.

Meer informatie vind je op leavv.com

Daarom besloot ze zelf het heft in handen te nemen en ontstond het idee om elektrische campers te gaan verhuren. Ze vond een enthousiaste compagnon in Van Goethem en vervolgens ging het balletje rollen. Beiden hebben uitgebreide ervaring in de toerisme- en hospitality branche.


Bij een gemiddelde van 15.000 km per jaar, stoot een normale camperbus ruim 7,5 duizend kilo uit, de LEAVV campers slechts 900 kilo. verschil is dus 6,6 duizend kilo aan CO2 die minder uitgestoten wordt per bus per jaar.  Dit staat gelijk aan 252 bomen die geplant zouden moeten worden om al die CO2 te absorberen. 


Roadtrips met een elektrische camper

De busjes zijn compact, maar van alle gemakken voorzien. Het zijn Peugeot E-Expert L3 modellen, geleverd door Peugeot Haaima te Leeuwarden. Ombouwbedrijf Camperfixx vermaakt ze tot campers. Van Geel: “Er is goed nagedacht over een efficiënte indeling en we bieden handige extra’s aan om onze dienst compleet te maken”.

LEAVV is het eerste bedrijf in Nederland dat zich puur focust op de verhuur 100% elektrische camperbusjes

Mensen vinden het vaak nog erg spannend om elektrisch te rijden, zeker naar het buitenland, zo stelt Van Geel. De camperbusjes hebben een accucapaciteit van 75 kWh en een actieradius tussen de 250 en 330 kilometer. “Natuurlijk kun je niet in één keer een hele grote afstand afleggen, maar op vakantie gaan gaat ook om de reis zelf: lekker roadtrippen.

Meer informatie vind je op leavv.com

Er zijn steeds meer snellaadpalen te vinden in Europa. Hiermee laad je de camperbus in een half uur weer op. En op deze manier ga je ook nog eens ‘groen’ op reis”, zegt Van Goethem.


Ga voor meer informatie en de beschikbaarheid naar leavv.com . Je vind hier ook een aantal leuke tips voor roadtrips met je camper. Check deze roadtrip door België en Luxemburg maar eens Roadtrip Belgische Ardennen en Luxemburg


 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer