Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

LEAVV | Huur een elektrische camper voor een duurzame roadtrip

Door Edwin Hagenouw

Wat, een elektrische camper huren? Ja, dit kan via verhuurbedrijf LEAVV. Zij verhuren elektrische camperbusjes. De elektrische camper wint terrein. Er worden records verbroken met de camperverkoop, als we kijken naar de cijfers van het afgelopen jaar. Als voorvechters voor duurzaam reizen zijn we bij OutdoorDichtbij super blij dat er nu campers met elektrische aandrijving zijn, die ook nog eens een goede actieradius hebben. Nu kun je dus klimaatbewust en zorgeloos op roadtrip door Europa.

Nu kun je dus klimaatbewust en zorgeloos op roadtrip door Europa

Steeds meer mensen zijn zich gelukkig bewust van de negatieve klimaatveranderingen wereldwijd en zijn bereidt hier iets tegen. Dat concludeerden ook Charlotte van Geel en Robbert van Goethem, eigenaren van de startup LEAVV, op basis van vele discussies- en initiatieven die gestart worden omtrent klimaatverandering. Sinds mei verhuren ze elektrische campers, kamperen met een groot hart voor de natuur noemen we dat.

Ontstaan van LEAVV

Van Geel: “Zelf reis ik erg graag en het liefst zo duurzaam mogelijk. Nu op vakantie gaan al bijna een jaar vrijwel niet meer kan, was reizen met een camper de afgelopen tijd zo ongeveer de enige optie. Gedurende een zoektocht naar een huurcamper kwam ik er al snel achter dat er vrijwel geen aanbod is in verhuur van milieuvriendelijke campers”.

Meer informatie vind je op leavv.com

Daarom besloot ze zelf het heft in handen te nemen en ontstond het idee om elektrische campers te gaan verhuren. Ze vond een enthousiaste compagnon in Van Goethem en vervolgens ging het balletje rollen. Beiden hebben uitgebreide ervaring in de toerisme- en hospitality branche.


Bij een gemiddelde van 15.000 km per jaar, stoot een normale camperbus ruim 7,5 duizend kilo uit, de LEAVV campers slechts 900 kilo. verschil is dus 6,6 duizend kilo aan CO2 die minder uitgestoten wordt per bus per jaar.  Dit staat gelijk aan 252 bomen die geplant zouden moeten worden om al die CO2 te absorberen. 


Roadtrips met een elektrische camper

De busjes zijn compact, maar van alle gemakken voorzien. Het zijn Peugeot E-Expert L3 modellen, geleverd door Peugeot Haaima te Leeuwarden. Ombouwbedrijf Camperfixx vermaakt ze tot campers. Van Geel: “Er is goed nagedacht over een efficiënte indeling en we bieden handige extra’s aan om onze dienst compleet te maken”.

LEAVV is het eerste bedrijf in Nederland dat zich puur focust op de verhuur 100% elektrische camperbusjes

Mensen vinden het vaak nog erg spannend om elektrisch te rijden, zeker naar het buitenland, zo stelt Van Geel. De camperbusjes hebben een accucapaciteit van 75 kWh en een actieradius tussen de 250 en 330 kilometer. “Natuurlijk kun je niet in één keer een hele grote afstand afleggen, maar op vakantie gaan gaat ook om de reis zelf: lekker roadtrippen.

Meer informatie vind je op leavv.com

Er zijn steeds meer snellaadpalen te vinden in Europa. Hiermee laad je de camperbus in een half uur weer op. En op deze manier ga je ook nog eens ‘groen’ op reis”, zegt Van Goethem.


Ga voor meer informatie en de beschikbaarheid naar leavv.com . Je vind hier ook een aantal leuke tips voor roadtrips met je camper. Check deze roadtrip door België en Luxemburg maar eens Roadtrip Belgische Ardennen en Luxemburg


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer