Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

ZOMERTRENDS | DEEL JE TUIN ALS KAMPEERPLEK

Door Edwin Hagenouw | Eigenaar Reisschrijvers Media

Met een groeiend aantal Nederlanders dat deze zomer op vakantie zal gaan in eigen land, groeit ook de vraag of er wel voldoende plek is voor al deze vakantiegangers. De kampeerstartup Campspace, het Nederlandse deelplatform voor unieke kampeerplekken op privéterreinen van lokale hosts, heeft de oplossing en roept Nederlanders op om hun tuin of stuk land te delen als kampeerplek.

Verhuren is volledig kosteloos en het platform komt zelfs bij je langs om gratis foto’s te maken van jouw stuk land of tuin

Vele miljoenen Nederlanders willen deze zomer op vakantie en een kwart daarvan zegt in Nederland te zullen blijven. Dit blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research. Met de aanhoudende onzekerheden over de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan is de verwachting dat het aantal ‘thuisblijvers’ alleen nog maar verder zal groeien deze zomer.

Unieke achtertuinen en vintage campers

Campspace ziet een explosieve groei in de vraag naar microcampings. Van unieke achtertuinen in de polder tot vintage campers in het zuiden van Nederland. Voor het hele gezin of juist een romantisch weekend voor twee, bij Campspace vind je een uniek aanbod voor kampeerplaatsen.

Om aan de groeiende vraag te voldoen, zijn er meer Nederlanders nodig die hun tuin verhuren als kampeerplek. Daarom roept Campspace Nederlanders op om hun tuin te delen en zo meer kampeerplekken te creëren voor landgenoten.

Verhuren is volledig kosteloos en het platform komt zelfs bij je langs om gratis foto’s te maken van jouw stuk land of tuin. Het is een leuke manier om jouw mooie plek te delen met andere Nederlanders en je verdient er ook nog eens geld mee.

Duurzame ontwikkeling in reisbranche

Voor veel hosts op het platform is geld verdienen niet de belangrijkste drijfveer, zij zien het juist als een tegenhanger van het massatoerisme. Verhuurder Joel vertelt over haar motivatie om haar tuin te verhuren: “Hier vlakbij wordt een vakantiepark gebouwd voor vijfduizend toeristen.

Dat is groter dan het dichtstbijzijnde dorp! Ik moet er niet aan denken om daar op vakantie te gaan. Mijn filosofie is: als elke Zeeuw nou één toerist opneemt, dan hoeven er ook niet van die vreselijke parken te worden gebouwd.” Zij is een van de vele hosts die in Campspace een duurzaam reisalternatief ziet.


Over Campspace

Campspace is een online platform dat kampeerplekken aanbiedt op privéterrein van lokale hosts en microcampings. Bij Campspace geloven we in een toekomst waarin buiten actief zijn onderdeel is van een gezond en gelukkig leven. Campspaces zijn unieke plekken om te overnachten midden in de natuur. Van achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos.

Campspace
Een bijzonder plekje in het bos. Foto: Unsplash

Wanneer je een Campspace boekt weet je zeker dat je op een plek terecht komt waar je ongestoord van de natuur kunt genieten. Hoe laagdrempeliger het is om een weekendje in de buitenlucht door te brengen, hoe groter de kans is dat mensen dit vaker zullen doen. Daarom is ons doel helder: iedereen binnen een half uur op een Campspace.

Voor meer informatie over Campspace zie: www.campspace.com

één reactie op “ZOMERTRENDS | DEEL JE TUIN ALS KAMPEERPLEK”

  • Écht kamperen in Nederland, zonder toeters in bellen - Outdoordichtbij.nl
    25 mei 2020 at 14:52

    […] DE TREND VOOR ZOMER 2020: DEEL JE TUIN ALS KAMPEERPLEK […]

Comments are closed.

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer