Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Ook vijftigplussers kiezen voor Outdoor Dichtbij in 2020

Door Edwin Hagenouw | Bron: startpagina.nl

Coronapandemie of niet, tenminste de helft van de vijftigplussers verwacht dit jaar nog lekker op vakantie te gaan. Wel passen ze hun plannen aan de omstandigheden aan. Twee derde wil in eigen land blijven, het vliegtuig wordt gemeden en ruim de helft van de vakantiegangers beslist pas kort van tevoren wanneer ze vertrekken. Dat blijkt uit Vakantie en Uitjes 2020, een kwantitatief onderzoek onder vijftigplussers in opdracht van Startpagina.nl.

Van flink wat vijftigplussers zijn de vakantieplannen in de war gegooid door (de maatregelen tegen) het coronavirus: bij 42% gaat een vakantie helemaal niet door, bij 21% is deze gewijzigd, bijvoorbeeld uitgesteld of ingekort. De helft van de vijftigplussers verwacht echter dit jaar nog op vakantie te gaan. Van deze groep wil 67% in eigen land blijven. Slechts 3% wil naar een land buiten Europa. Verder verwacht 46% van de respondenten korter weg te zijn dan gepland.

Grote steden en attracties worden gemeden

De auto is een populair vervoermiddel op reis: 70% zegt hiervoor te kiezen. Slechts 10% wil met het vliegtuig. Wat opvalt, is dat 52% van de reizigers zo kort mogelijk van tevoren de vertrekdatum bepaalt. En een flinke meerderheid (81%) heeft zich voorgenomen om bepaalde plekken te mijden, zoals grote steden en drukke toeristische attracties (musea, pretparken of bezienswaardigheden).

Ook bij dagjes uit passen vijftigplussers hun gedrag aan. Ruim de helft, 52%, verwacht dit jaar sowieso minder vaak een dagje uit te gaan. Wie wel gaat, neemt voorzorgsmaatregelen: 51% neemt een mondkapje mee voor het geval dát, 11% zet dit ook structureel op. 41% van de mensen neemt handgel mee. Een ander punt is wie je nu meeneemt tijdens een dagje uit, gezien het risico op besmetting.

Zorgen

Ruim een kwart (26%) van de vijftigplussers maakt zich (erg veel) zorgen over het risico om tijdens een dagje uit besmet te raken. Vooral zestigers lijken zich hierover zorgen te maken. Op de vraag wanneer men verwacht weer normaal op vakantie te kunnen gaan, noemt 52% voorjaar dan wel zomer 2021. 8% is van mening dat de manier waarop wij op vakantie gaan voor altijd is veranderd.

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer