Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Inheemse planten zijn het antwoord op de teruglopende biodiversiteit, en dat terwijl we die bijna niet in onze tuinen hebben staan. Veel insecten zijn afhankelijk van de planten die hier van oudsher voorkomen. Nu er daar steeds minder van over zijn, lopen ook onze insecten in aantallen drastisch terug. Zij zijn verantwoordelijk voor de bestuiving en onmisbaar in onze voedselketen. Tijd om in actie te komen vond Gardeners’ World magazine.

Het voelt misschien ‘normaal’ om planten en bloemen in het voorjaar te zaaien, maar juist het najaar is het beste moment om inheemse zaden te zaaien. Planten in de natuur laten in de nazomer en het najaar hun zaad vallen. Deze natuurlijke zaadval is er niet voor niets. De zaden van sommige planten zijn berekend op een koude periode. De zaadjes wachten tot het voorjaar komt, en kiemen tijdens de lengende dagen en oplopende warmte. Komt er geen koude periode, dan kiemen de zaden niet goed. Weer andere planten ontkiemen in de herfst en gaan als plantje de winter in.

Het voelt misschien ‘normaal’ om planten en bloemen in het voorjaar te zaaien, maar juist het najaar is het beste moment om inheemse zaden te zaaien. 

Omdat inheemse planten het beste in het najaar gezaaid kunnen worden, organiseert Gardeners’ World van 26 september tot en met 2 oktober de Inheemse Zaaiweek. Iedereen wordt opgeroepen om inheemse zaden te zaaien, samen voor de biodiversiteit. Kom in actie met al je vrienden, familieleden en buren. Samen zaaien we zoveel mogelijk vierkante meters in met inheemse zaden!

Het volledige artikel lees je hier

De Inheemse Zaaiweek is een initiatief van Gardeners’ World, Stichting NL Bloeit, De Bijenstichting en kweker en leverancier van wildebloemenzaden Cruydt-Hoeck.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer