Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Navigeren en oriënteren zijn ook twee verschillende dingen die vaak door elkaar gebruikt worden. Om goed te kunnen navigeren moet je ook goed kunnen oriënteren, maar andersom is dat niet perse het geval. Het helpt niet dat oriëntering ook een populaire sport is in Scandinavië, waarbij je zeker beide skills moet hebben. Oriënteren is je bewust zijn van waar je je bevindt. Navigeren is de skill om van A naar B te komen.

Uiteraard is het niet gemakkelijk en door het veel te doen gaat de leercurve omhoog, maar je wordt er echt goed in als je het echt begrijpt. Dat je ook weet welke verschillende typen Noorden er zijn, maar ook waarom en dat je weet waarom je in sommige gebieden je kompas moet corrigeren op de miswijzing.

Surviking heeft in samenwerking met Mountainreporters een tweedaagse training georganiseerd (10 en 11 september 2022) waarbij je leert oriënteren en navigeren als de beste. Aan de hand van de methode van de professionals, Frans Welkamp en een tweetal WGA guides, leer je gebruik maken van Kaart, Kompas en GPS. Ook wordt noodcommunicatie behandeld en de voor- en nadelen van de verschillende systemen die er op de markt te krijgen zijn. Zoals de Garmin Inreach of de Spot Gen3, maar ook satelliettelefoons van onder andere Thuraya.

Kamperen

Overnachten doen we op de prachtige Natuurcamping Twilhaar in Haarle. Een super mooi plekje op de Sallandse Heuvelrug. In de avond is er ruimte voor een kampvuurtje en gezelligheid. Er zullen twee lezingen gegeven worden door een WGA en IGA specialist onder andere over de geologie van de Sallandse Heuvelrug. Misschien ga je hier zelfs wat van herkennen als je je door het terrein begeeft.

Wat neem je mee?

Neem een rugzak mee met daarin je eigen trekkerstentje en de rest van je kampeerspullen. Zorg voor goede kleding inclusief regenjas, regenbroek en een paar prima wandelschoenen. Neem wat te lunchen en snacks mee voor tijdens de activiteiten. Voor ontbijt en avondeten wordt gezorgd met een Outdoor Cooking boven het vuur.

Meer over dit navigatie, oriëntatie en kampeerweekend lees je op Mountainreporters.com

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer