Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

De drang om op de vroege zondagmorgen te gaan wandelen wint het van het sombere weer buiten. Ik besluit om naar het springendal te gaan,een natuurgebied gelegen tussen Vasse en Ootmarsum (Twente). Terwijl ik uit de auto stap wordt ik al verwelkomd door de vele vogels die hun ochtendlied zingen. Op mijn gemak slenter ik over de bospaadjes. De tijd verstrijkt en langzaam komt ook de zon achter de wolken tevoorschijn. Druppels van de vers gevallen regen hangen als pareltjes aan de takken van de bomen.

Prachtige herfstkleuren.
Amethyst zwam.

Vele paddenstoelen en de paden bedekt met bladeren geven duidelijk te kennen dat het herfst is. In de verte klinkt het geluid van de zwarte specht, een vaste bewoner van dit gebied. Maar ook de goudvink, appelvink, houtsnip en vele andere vogelsoorten kun je hier aantreffen.

Zwarte specht.

Onderweg kom ik langs een waterstroompje en ik besluit een pauze in te lassen vanwege de aantrekkingskracht van het kabbelende water dat rustig zijn weg vindt door het bos.

Het water vindt zijn weg door het bos.

Genoeg uitgerust, dus ik slinger mijn rugzak weer op mijn rug en zet de wandeling voort richting een van de bronvijvers (er zijn er drie in totaal). Dit is de oorsprong van het zojuist gepasseerde waterstroompje. Prachtig om te zien hoe bos, veld en water elkaar afwisselen. Altijd wat te zien hier. Zo ook bij de bronvijver. Een aantal eenden dobbert op het water en een reiger zit loerend aan de waterkant.

Reiger bij de bronvijver.

In stilte passeer ik het water en loop weer verder over een smal en verlaten bospaadje. Opeens wordt mijn aandacht getrokken door iets wat beweegt in de begroeiing. Voorzichtig ga ik naar de grond om dan stiekem te kijken wat het is. Een ree steekt met zijn kop boven de begroeiing uit. Zo stil mogelijk maak ik een foto van dit mooie dier om dan al sluipend terug te gaan.

Prachtige ontmoeting met een ree.

Blij met deze geweldige ontmoeting en ook een beetje voldaan omdat ik de ree niet verstoord heb loop ik via een prachtige beukenlaan weer richting de auto.
Ik heb genoten. Jullie ook?


8 Reactie op “Wandelen in wonderschoon Twente.”

 • Edwin Hagenouw
  27 november 2021 at 11:38

  Een prachtige eerste verhaal voor OutdoorDichtbij.
  Bedankt voor je mooie bijdrage Cindy!

  • Cindy Kuiphuis
   Cindy Kuiphuis
   28 november 2021 at 19:39

   Dank je wel en dank voor het publiceren Edwin.

 • Ria Lammerink
  27 november 2021 at 14:20

  Cindy, leuk om meegenomen te worden In jouw belevingen van de natuur 🍀

  • Cindy Kuiphuis
   Cindy Kuiphuis
   28 november 2021 at 19:40

   Fijn om te horen dat je het leuk vond Ria.

 • Marja
  27 november 2021 at 18:37

  Wat leuk om je verhaal bij de foto’s te vertellen. Slechts de geur ontbreekt. Heel mooi gedaan, ik heb ervan genoten

  • Cindy Kuiphuis
   Cindy Kuiphuis
   28 november 2021 at 19:42

   Dank je Marja.

 • Gré
  28 november 2021 at 08:47

  Heb met je prachtige belevenis in gedachten met je meegewandeld!
  Zo mooi omschreven Cindy! 💚

  • Cindy Kuiphuis
   Cindy Kuiphuis
   28 november 2021 at 19:45

   Dank je wel Gré.

Comments are closed.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer