Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

De drang om op de vroege zondagmorgen te gaan wandelen wint het van het sombere weer buiten. Ik besluit om naar het springendal te gaan,een natuurgebied gelegen tussen Vasse en Ootmarsum (Twente). Terwijl ik uit de auto stap wordt ik al verwelkomd door de vele vogels die hun ochtendlied zingen. Op mijn gemak slenter ik over de bospaadjes. De tijd verstrijkt en langzaam komt ook de zon achter de wolken tevoorschijn. Druppels van de vers gevallen regen hangen als pareltjes aan de takken van de bomen.

Prachtige herfstkleuren.
Amethyst zwam.

Vele paddenstoelen en de paden bedekt met bladeren geven duidelijk te kennen dat het herfst is. In de verte klinkt het geluid van de zwarte specht, een vaste bewoner van dit gebied. Maar ook de goudvink, appelvink, houtsnip en vele andere vogelsoorten kun je hier aantreffen.

Zwarte specht.

Onderweg kom ik langs een waterstroompje en ik besluit een pauze in te lassen vanwege de aantrekkingskracht van het kabbelende water dat rustig zijn weg vindt door het bos.

Het water vindt zijn weg door het bos.

Genoeg uitgerust, dus ik slinger mijn rugzak weer op mijn rug en zet de wandeling voort richting een van de bronvijvers (er zijn er drie in totaal). Dit is de oorsprong van het zojuist gepasseerde waterstroompje. Prachtig om te zien hoe bos, veld en water elkaar afwisselen. Altijd wat te zien hier. Zo ook bij de bronvijver. Een aantal eenden dobbert op het water en een reiger zit loerend aan de waterkant.

Reiger bij de bronvijver.

In stilte passeer ik het water en loop weer verder over een smal en verlaten bospaadje. Opeens wordt mijn aandacht getrokken door iets wat beweegt in de begroeiing. Voorzichtig ga ik naar de grond om dan stiekem te kijken wat het is. Een ree steekt met zijn kop boven de begroeiing uit. Zo stil mogelijk maak ik een foto van dit mooie dier om dan al sluipend terug te gaan.

Prachtige ontmoeting met een ree.

Blij met deze geweldige ontmoeting en ook een beetje voldaan omdat ik de ree niet verstoord heb loop ik via een prachtige beukenlaan weer richting de auto.
Ik heb genoten. Jullie ook?


8 Reactie op “Wandelen in wonderschoon Twente.”

 • Edwin Hagenouw
  27 november 2021 at 11:38

  Een prachtige eerste verhaal voor OutdoorDichtbij.
  Bedankt voor je mooie bijdrage Cindy!

  • Cindy Kuiphuis
   Cindy Kuiphuis
   28 november 2021 at 19:39

   Dank je wel en dank voor het publiceren Edwin.

 • Ria Lammerink
  27 november 2021 at 14:20

  Cindy, leuk om meegenomen te worden In jouw belevingen van de natuur 🍀

  • Cindy Kuiphuis
   Cindy Kuiphuis
   28 november 2021 at 19:40

   Fijn om te horen dat je het leuk vond Ria.

 • Marja
  27 november 2021 at 18:37

  Wat leuk om je verhaal bij de foto’s te vertellen. Slechts de geur ontbreekt. Heel mooi gedaan, ik heb ervan genoten

  • Cindy Kuiphuis
   Cindy Kuiphuis
   28 november 2021 at 19:42

   Dank je Marja.

 • Gré
  28 november 2021 at 08:47

  Heb met je prachtige belevenis in gedachten met je meegewandeld!
  Zo mooi omschreven Cindy! 💚

  • Cindy Kuiphuis
   Cindy Kuiphuis
   28 november 2021 at 19:45

   Dank je wel Gré.

Comments are closed.

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer