Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

De Oostzeekusten zijn een paradijs voor wandelaars en fietsliefhebbers. In het noorden van Duitsland zijn bekende (schier)eilanden als Rügen en Usedom een echte aanrader voor liefhebbers van natuur, cultuur en sportieve activiteiten. Wij nemen je mee langs de vijf bijzondere plekken in deze streek langs de Duitse Oostzeekust. Van de witte krijtrotsen en nostalgische badhuizen tot aan een stukje geschiedenis van Nazi-Duitsland. Liefhebbers van natuur, zonder hoogtevrees, kunnen ook het boomtoppenpad nemen.

Het schiereiland Rügen is te bereiken vanuit de Hanzestad Stralsund waar je over een hangbrug het eiland Rügen op kan. Dit is het grootste eiland van Duitsland en een van de populairste vakantiebestemmingen in Mecklenburg-Vorpommern.

1. Jasmund National Park: krijtrotsen en oude bossen

Het kleinste nationale park van Duitsland in Mecklenburg-Vorpommern is heel speciaal. Hier vind je een krijtkust zoals de ‘White Cliffs of Dover’.Enorme hoge wanden krijt met als hoogste punt krijtrotsen van meer dan 115 meter hoog!

Het tweede natuurhoogtepunt is een oud beukenbos van ruim zevenhonderd jaar oud wat nu Unesco Wereld Erfgoed beschermd is bij het Stubnitzplateau. De mogelijkheden om dit unieke landschap lopend of op de fiets te verkennen zijn echt eindeloos.

2. Boomtoppenpad

Heritage Centrum Rügen is the place to be voor geweldige wandelingen. Mensen uit heel Europa komen hier het boomtoppenpad lopen (Baumwipfelpfad). Er is een prachtig wandelpad met een uitzichttoren die helemaal om een boom heen is gebouwd. Werkelijk uniek en echt nergens ben je zo dicht met de natuur verweven als hier! Je kunt je voorstellen dat dit een mekka is voor fotografen, wandelaars, en natuurliefhebbers.

En kom je in de zomer ? Dan is het enorm gaaf om je op te geven voor een vroege ochtendwandeling waarbij je de zon ziet opkomen. Als je liever een gids hebt bij je wandeling kan je onder begeleiding een wandeling doen. 

3. Een bezoekje aan de krijtrotsen

De rotsen op schiereiland Jasmund zijn echt een kenmerk geworden van eiland Rügen. Over een kustlijn van ongeveer vijftien kilometer zie je de witte krijtrotsen van twintig tot honderd meter boven de zee uitsteken. Dit is een prachtig contrast met de groene bossen en het blauwe water.

4. De badhuizen van Binz en Sellin

Denk je aan de Oostkust? dan denk je aan de prachtige badhuizen van “weleer” die oude rijkdom uitstralen. De oude nostalgische badhuizen zien er nog altijd luxe uit en laten zien hoe de rijken vroeger vakantie vierden aan de prachtige stranden.

5. Wandel de Hochuferweg: bossen en krijtrotsen

Deze wandeling langs de kust is uitgeroepen tot een van de mooiste tien van Duitsland. Na een halve kilometer kom je bij de ‘Piratenbucht’. Daar zou een piraat (Störtebeker) honderden jaren geleden een van zijn schatten hebben begraven. De wandeling start in Nationalpark Jasmund bij de parkeerplaats Wedding in Sassnitz. Van hieruit verloopt de route langs de steile kust langs de Oostzee. Vanaf het punt ‘Ernst-Moritz-Arndt-Sicht‘ verloopt de Hochuferweg door de beukenbossen die onderdeel zijn van het UNESCO Werelderfgoed.

Bij de Königsstuhl aangekomen, kan de beroemde krijtrots eerst vanaf de ‘Victoriasicht’ bewonderd worden. Daarna is een bezoekje aan het bezoekerscentrum van het Nationalpark-Zentrum KÖNIGSSTUHL de moeite waard. Vanaf hier zou je met de bus terug kunnen naar Sassnits, maar je kunt ook verder wandelen richting Lohme, waar je alsnog een bus kunt nemen.

Bekijk ook: De top 10 bezienswaardigheden van Rügen


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer