Garmin Nederland lanceert de quatix® 7 serie premium smartwatches. Deze zijn speciaal gemaakt voor het leven op het water en boordevol wearable-technologie voor dagelijkse gezondheid, sportieve activiteiten en gemak. De quatix 7 serie bouwt voort op zijn voorganger en biedt verschillende nieuwe functies voor watersporters die de integratie aan boord versterken, zoals de bediening van het multifunctionele display (MFD), krabbend anker waarschuwingen en meer.

De quatix 7 serie beschikt daarnaast over heldere nieuwe touchscreen display-opties die een aanvulling vormen op de bestaande 5-knops bediening. De serie bestaat uit 3 modellen – quatix 7, quatix 7 Sapphire en quatix 7X Solar. Nieuw in de serie is het Sapphire-model met een AMOLED- scherm dat altijd aan staat, voor scherpere kleuren en extra helderheid – zonder dat de batterij leegloopt.

De nieuwe maritieme GPS smartwatch is gebouwd voor het leven op het water en aan land en is uitgerust met een always-on touchscreen display, uitgebreide connectiviteit met Garmin maritieme elektronica en een lange batterijlevensduur.

“De quatix 7 serie biedt veelzijdigheid en een is breed inzetbaar op manieren die iedere watersporter kan waarderen. De stijlvolle smartwatch is geschikt voor zowel watersporters als tijdens een etentje met vrienden” zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “Met verschillende nieuwe en innovatieve maritieme functies kunnen gebruikers hun MFD vanaf elke plek op de boot bedienen en zelfs op de hoogte worden gebracht van belangrijke weer- en getijdeninformatie die hun navigatie zou kunnen beïnvloeden.

Bovendien beschikt de quatix 7 serie over geavanceerde slimme functies en een ongelooflijk lange levensduur van de batterij die in geen enkele andere maritieme smartwatch te vinden is.”

Must-have-tools voor watersporters

Of je nu vaart, zeilt of vist, de quatix 7 serie biedt het voordeel van naadloze integratie met Garmin kaartplotters en andere maritieme elektronica1. Wanneer quatix 7 wordt gekoppeld aan compatibele apparatuur aan boord, kunnen stuurautomaten en Fusion® entertainment systemen gemakkelijk worden bediend en kan belangrijke informatie over de boot, zoals waterdiepte, motortoerental, wind en aangepaste gegevens, rechtstreeks naar de pols worden gestreamd – vanaf elke plek aan boord.

Wat de hobby op het water ook is, quatix 7 biedt een groot aantal ingebouwde activiteitenprofielen, zoals vissen, zeilen, zeilraces, kajakken, surfen en nog veel meer. Dankzij de ondersteuning van gedetailleerde BlueChart® g3 kustkaarten en kaarten voor het binnenwateren kunnen booteigenaren vol vertrouwen de haven verlaten met een verbeterd situationeel bewustzijn.

De belangrijkste nieuwe functies zijn:

  • MFD bediening: Snel toegang tot veelgebruikte interacties, zoals kaartzoom,achtergrondverlichting aanpassen en lay-out snelkoppelingen met één druk op de knop
  • Krabbend anker alarm: Snelle waarschuwingen op het horloge wanneer het anker krabt
  • Getijdenwaarschuwingen: Blijf op de hoogte van eb en vloed met geïntegreerdegetijdengegevens en waarschuwingen – nu te zien op de wijzerplaat van het horloge
  • Multi-band GPS: Met meer satellietfrequenties maken de Sapphire en Solar modellen een meernauwkeurige plaatsbepaling mogelijk
  • Multicontinent Topo Kaarten: Ontdek gedetailleerde contour mapping over de hele wereld die gemakkelijk kunnen worden geladen en bijgewerkt via de ingebouwde Wi-Fi®

Lange batterijlevensduur

Dankzij een batterijlevensduur van maximaal 16 dagen in smartwatchmodus voor het Sapphire model en maximaal 18 dagen voor het standaard model kunnen watersporters meer tijd besteden aan de activiteiten die ze leuk vinden en minder tijd aan het opladen van hun smartwatch. Om nog langer door te kunnen gaan tussen oplaadbeurten door, maakt het Solar model gebruik van de kracht van de zon om de levensduur van de batterij te verlengen, waardoor de batterij tot wel 37 dagen in smartwatchmodus of tot 90 dagen in batterijbesparende modus meegaat.

Geavanceerd, betrouwbaar ontwerp

De quatix 7 combineert moderne flair met robuuste ontwerpelementen en biedt de veelzijdigheid om de smartwatch in zowel een maritieme omgeving als bij een avondje uit te dragen. Elke quatix 7 smartwatch heeft een opvallend, in zonlicht afleesbaar kleurenscherm voor duidelijke zichtbaarheid en een verfijnde look, evenals een waterdichtheid van 10 ATM2 om bestand te zijn tegen uiteenlopende omstandigheden, zelfs onder water.

Het standaard model heeft een roestvrijstalen behuizing en is voorzien van een robuust Corning® Gorilla® Glass lens. Het Sapphire-model is uitgerust met een behuizing van titanium met Diamond-Like-Carbon coating en een prachtige lens van saffier. Het Solar- model heeft ook een behuizing van titanium met Diamond-Like-Carbon coating, maar is voorzien van een Power Sapphire lens, zodat deze kan opladen op zonne-energie.

Gestroomlijnde slimme functies en fitnesstracking

De quatix 7 serie is speciaal ontworpen voor het leven onderweg en biedt een volledige reeks essentiële connectiviteitsfuncties en gezondheidsmonitoringsgegevens, waaronder Pulse Ox3, hartslagmeting op de pols, ademhalings- en stresstracking via de pols, plus Garmin wellness-inzichten zoals Body BatteryTM, Fitness Leeftijd en Slaap Score met Advanced Slaap Monitoring4. Voorgeladen activiteitenprofielen, zoals hardlopen, fietsen, golfen, wandelen, roeien, skiën en meer – registreren gegevens en laten gebruikers weten wanneer hun trainingsintensiteit te hoog, te laag of precies goed is.

Bovendien is de quatix 7 serie voorgeladen met SkiViewTM kaarten en 42.000 golfbanen. Betaal veilig, makkelijk en snel met Garmin Pay contactloze betaaloplossing5 wanneer je in de jachthaven geniet van een hapje en een drankje, en luister naar afspeellijsten van streamingdiensten6 zoals Spotify®, Amazon Music en Deezer met een draadloze hoofdtelefoon om zonder telefoon te kunnen luisteren. En niet te vergeten, de quatix 7 toont meldingen7 van inkomende berichten, telefoongesprekken, e-mails en meer, rechtstreeks op de smartwatch.

De quatix 7, quatix 7 Sapphire en quatix 7X Solar zijn nu verkrijgbaar met adviesverkoopprijzen die variëren van €699,- tot €1.199,-. Ga voor meer informatie over de quatix 7 serie, accessoires en compatibiliteit met Garmin elektronica naar garmin.com.