Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Verzamel digitale wandelpins met Top Trails of Germany

Door Edwin Hagenouw

Wie eenmaal op pad is geweest op een Top Trail, kiest voor een volgende wandelvakantie vaak weer een Top Trail. De gevarieerde natuur, de heerlijke uitzichten en de uitstekende kwaliteit van de veertien langeafstandswandelpaden verspreid over heel Duitsland staan garant voor heel veel wandelplezier. Nieuw is dat de trouwe Top Trail-liefhebber nu beloond wordt met behulp van de gratis app ‘SummitLynx’. Geen stempelboekje, maar helemaal van deze tijd met digitale wandelpins die je onderweg op je smartphone verzamelt.

Explorer, Adventurer of Hero

Nadat je in de app een profiel hebt aangemaakt, kun je beginnen met het verzamelen van wandelpins. Per etappe moet je drie tot vijf pins vinden, zodat aan het einde van de tocht duidelijk is dat je de hele etappe hebt gelopen. Zo kun je stap voor stap genoeg pins verzamelen om Explorer, Adventurer of zelfs Hero te worden.

digitale wandelpins

Het is belangrijk om de GPS op de smartphone in te schakelen, maar internet is niet vereist. Wanneer een controlepunt van de etappe is bereikt, moet de app worden gestart. Het systeem registreert dan dat de wandelaar het controlepunt passeert.

Iedereen die twee etappes van drie verschillende Top Trails heeft gelopen, bereikt de Explorer-status en ontvangt een digitaal certificaat. Degene die twee etappes op zes verschillende langeafstandswandelpaden heeft gewandeld, mag zich Adventurer noemen en krijgt een kortingsbon voor wandelschoenen van Lowa.

Een Hero mag alleen de echte Top Trail-kenner zich noemen. Die heeft namelijk op tien verschillende Top Trails minstens twee etappes gelopen. De beloning is een individueel genummerde en unieke buff, een van de gelimiteerde, multifunctionele Top Trail-sjaals. Binnenkort is er ook een digitale wandelpin beschikbaar voor elke individuele Top Trail.

Alle routes

De volgende routes horen bij de Top Trails of Germany: Altmühltal-Panoramaweg, Eifelsteig, Goldsteig, Harzer-Hexen-Stieg, Hermannshöhen, Rheinsteig, Rothaarsteig, WesterwaldSteig, Westweg-Schwarzwald, Kammweg Erzgebirge-Vogtland, Schluchtensteig-Schwarzwald, Albsteig, Heidschnuckenweg, Weserbergland-Weg.

Meer informatie vind je op www.toptrails.nl

Copyright van alle foto`s: Top Trails of Germany

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer