Hanwag is partner van OutdoorDichtbij. Ook interesse in een samenwerking? Kijk dan hier.

Verzamel digitale wandelpins met Top Trails of Germany

Door Edwin Hagenouw

Wie eenmaal op pad is geweest op een Top Trail, kiest voor een volgende wandelvakantie vaak weer een Top Trail. De gevarieerde natuur, de heerlijke uitzichten en de uitstekende kwaliteit van de veertien langeafstandswandelpaden verspreid over heel Duitsland staan garant voor heel veel wandelplezier. Nieuw is dat de trouwe Top Trail-liefhebber nu beloond wordt met behulp van de gratis app ‘SummitLynx’. Geen stempelboekje, maar helemaal van deze tijd met digitale wandelpins die je onderweg op je smartphone verzamelt.

Explorer, Adventurer of Hero

Nadat je in de app een profiel hebt aangemaakt, kun je beginnen met het verzamelen van wandelpins. Per etappe moet je drie tot vijf pins vinden, zodat aan het einde van de tocht duidelijk is dat je de hele etappe hebt gelopen. Zo kun je stap voor stap genoeg pins verzamelen om Explorer, Adventurer of zelfs Hero te worden.

digitale wandelpins

Het is belangrijk om de GPS op de smartphone in te schakelen, maar internet is niet vereist. Wanneer een controlepunt van de etappe is bereikt, moet de app worden gestart. Het systeem registreert dan dat de wandelaar het controlepunt passeert.

Iedereen die twee etappes van drie verschillende Top Trails heeft gelopen, bereikt de Explorer-status en ontvangt een digitaal certificaat. Degene die twee etappes op zes verschillende langeafstandswandelpaden heeft gewandeld, mag zich Adventurer noemen en krijgt een kortingsbon voor wandelschoenen van Lowa.

Een Hero mag alleen de echte Top Trail-kenner zich noemen. Die heeft namelijk op tien verschillende Top Trails minstens twee etappes gelopen. De beloning is een individueel genummerde en unieke buff, een van de gelimiteerde, multifunctionele Top Trail-sjaals. Binnenkort is er ook een digitale wandelpin beschikbaar voor elke individuele Top Trail.

Alle routes

De volgende routes horen bij de Top Trails of Germany: Altmühltal-Panoramaweg, Eifelsteig, Goldsteig, Harzer-Hexen-Stieg, Hermannshöhen, Rheinsteig, Rothaarsteig, WesterwaldSteig, Westweg-Schwarzwald, Kammweg Erzgebirge-Vogtland, Schluchtensteig-Schwarzwald, Albsteig, Heidschnuckenweg, Weserbergland-Weg.

Meer informatie vind je op www.toptrails.nl

Copyright van alle foto`s: Top Trails of Germany