Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Plezier op de pistes van uitgestorven skigebieden

Door Karin Nijhof

Elke wintersporter realiseert zich in april dat het volgende wintersportseizoen nog een eeuwigheid duurt. Langzaam beginnen we te wennen aan de “zomer” die voor de deur staat. En dat is afkicken! Gelukkig toveren veel wintersportoorden hun skigebieden om tot onder andere perfecte bikeparks en dat is goed nieuws voor de reislustige sporters.

Rennsteig Bikearena Steinach

Sportieve mogelijkheden in Nationaal Park Thüringer Wald

In het Nationaal Park Thüringer Wald(Duitsland) bevindt zich het grootste skigebied van Thüringen, Skiarena Silbersattel Steinach (Fellberg) en dat is slechts op 4,5 uur rijden van Zwolle.

Thüringer Wald is ook zeker een walhalla voor langlaufers en wandelaars

In de winter is dit het meest sneeuwzekere (ski)gebied, dat 842 meter hoog is en over een steile zwarte piste beschikt met een hellingspercentage van maar liefst tachtig procent. In totaal heeft het gebied 4,5km aan skipiste en bestaat deze verder uit rode, blauwe en kinder-skipistes. Het Nationaal Park Thüringer Wald is ook zeker een walhalla voor langlaufers en wandelaars. Hier lees je in het volgende artikel meer over.

Het grootste Bikepark van het Nationaal Park Thüringer Wald

In de zomer en in het najaar is de piste op de Fellberg omgetoverd tot een geweldig bikepark dat Rennsteig Bikearena Steinach wordt genoemd. Het is het grootste bikepark van Thüringen. Drie uitdagende bikeroutes leiden alle drie naar het dal. Samen met je mountainbike brengt de skilift je naar de top van de berg. Vervolgens kies je een trail uit. Het bikepark is toegankelijk voor iedereen.

Er zijn voor gezinnen en beginners eenvoudige leuke routes om het biken onder de knie te krijgen. De singletrack afdaling biedt genoeg sensatie voor ervaren bikers. Er zijn veel obstakels aanwezig op het parcours. Het heeft onder andere scherpe bochten en een springbult voor de echte waaghalzen.

Bikepark Thüringer Wald
Bikepark Thüringer Wald, Skiarena Silbersattel Steinach

Een Kickbike, dat is pas echt kicken

Maar er is meer! Want hoe vet is het om het parcours af te leggen op een kickbike. Deze step wordt steeds populairder in heel Europa. Het is de meest verkochte step. Brede banden zorgen voor veel grip op het parcours. De kickbike-step heeft een groot wiel voor en een kleiner wiel achter.

Constant jezelf uitdagen, grenzen opzoeken door het kiezen van het moeilijkste pad

Snelheid is makkelijk gemaakt op de piste, dit komt onder andere doordat je lager zit dan op een fiets, remmen daarin tegen gaat moeilijker en vaak niet zonder een slag of stoot. Hier krijgen wij als Mountainreporters adrenaline van. Constant jezelf uitdagen, grenzen opzoeken door het kiezen van het moeilijkste pad met de meeste keien, kronkels en speciaal gecreëerde obstakels.

Steppen(op een kickbike) is een sport waar wedstrijden in worden gehouden. Er zijn speciale technieken om sneller te kunnen steppen. Uiteraard is deze tak van sport enorm goed voor je conditie. Maar voordat je een echte wedstrijd-stepper bent, heb je de eerste 1,5 jaar nodig om zowel de technieken als tactieken onder de knie te krijgen.

Kickbike
Kickbike
Kickbike
Mountainreporter Karin is klaar voor haar eerste Kickbike ervaring

Ga op een mountaincart de piste af

Of kies je voor één van de meest spectaculaire manieren om van de piste af te gaan? Ervaar dan het mountaincarten! Het is een soort van rodelend de piste over, maar dan op een karretje met drie wielen en zonder sneeuw. Eén wiel voor en twee achter. De snelheid en behendigheid heb je snel te pakken met dit “voertuig”. Het parcours kun je zelf bepalen. Er zijn zowel brede wegen als smalle paden met veel scherpe bochten die leiden naar het dal. Wie is er als eerst beneden?

Mountaincart Skiarena Silbersattel
Mountaincart Skiarena Silbersattel Steinach

Combineer mountaincarten en kickbiken

Bij Skiarena Silbersattel Steinach kun je mountaincarten en kickbiken combineren met één kaart. Kies of je een twee of drie urenkaart wil. Ga met de skilift omhoog en wissel af tussen een kickbike en een mountaincart en ervaar hoe geweldig dit is. Prijzen vanaf 29 euro, voor twee uur plezier.


bron: thueringen-alpin.de/start/
kijk ook op: vakantie-thuringen.nl/


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer