Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

VisitBrabant toont live de actuele drukte in Brabantse natuurgebieden

Door Edwin Hagenouw | Bron: Visit Brabant

Met de stijgende populariteit van fietsen en wandelen in Brabant, het opengaan van de horeca en de drang naar ruimte en veiligheid van zowel bewoners als bezoekers, is het belangrijk drukte goed te organiseren. Samen met de natuurorganisaties in Brabant, neemt VisitBrabant hierin het voortouw. Vanaf vandaag zie je op www.visitbrabant.com/druktemeter de actuele drukte in de Brabantse natuurgebieden. Deze zijn weergegeven op een online overzichtskaart.

Bezoekers krijgen bovendien bij drukte in een bepaald gebied direct tips voor alternatieve locaties die op dat moment wel de gewenste rust, ruimte en veiligheid bieden.

Ongekende populariteit

De populariteit van fietsen en wandelen in Brabant is door de beperkingen van corona gestegen tot ongekende hoogte. VisitBrabant Routebureau, de organisatie die meer dan achttienduizend kilometer knooppuntroutes in Brabant beheert, meldt meer dan een verdubbeling van het aantal gebruikers van de online routeplanner. Naar verwachting zal die populariteit nog verder toenemen. Om de verwachte drukte goed te organiseren, brengt VisitBrabant samen met natuurorganisaties de actuele drukte in de Brabantse natuurgebieden in kaart.

Online overzichtskaart

Het systeem is eenvoudig: op een online overzichtskaart kunnen fietsers en wandelaars direct zien hoe druk het is bij de Brabantse natuurgebieden: van groen (rustig) tot oranje en rood (te druk). Dit wordt zeven dagen in de week gemonitord. Het systeem werkt op basis van kwalitatieve registraties van vertegenwoordigers van die natuurgebieden.

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Brabants Landschap werken hierin nauw samen met VisitBrabant. Daarnaast kunnen recreanten ook zelf drukke locaties tippen via een online meldsysteem en houden de meer dan 400 vrijwilligers van het Routebureau continue de situatie in de gaten. Op dit moment verkent VisitBrabant tevens op welke manier ze hierin ook kunnen samenwerken met de drie Veiligheidsregio’s van Brabant.

Druktemeter

De officiële meldingen worden direct verwerkt in de online overzichtskaart. Deze kaart, alsook het meldpunt, staat half juni live op een speciaal ingerichte campagnewebsite. Nu al staat de kaart live op visitbrabant.com/druktemeter. Hier kunnen mensen bovendien zélf hun favoriete fiets-, of wandelroute uitstippelen en zich laten inspireren door één van de vele belevingsroutes in Brabant.

Hoofdfoto: Jeroen Kleiberg

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer