Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Ik ben een paar dagen op stap in het zuiden van Zuid Holland. Ik deed een audiotour op de fiets, ging mee op bevertocht en wandelde in de Biesbosch en ik bezocht het eiland Tiengemeten. Wat heerlijk om op deze manier Nationaal Park NLDelta te mogen ontdekken.

Goeree Overflakkee

We nemen ook nog 1,5 dag om Goeree Overflakkee te bezoeken. Dat doen we voornamelijk te voet; lekker wandelen op dit schiereiland. Ouddorp is onze basis en we beginnen met een avondwandeling in de duinen en over het strand. We vallen met onze neus in de boter en zien een adembenemende zonsondergang.

Lekker aan de wandel

De volgende ochtend starten we met de wandelroute Volgerland op Goeree. Deze route brengt ons door een eerst door een zeer gevarieerd duinlandschap en daarna over het strand.

Daarna struinen we langs weilanden. En we komen bij een mooi uitkijkpunt met vogelhut. We zien een mooie regenboog. Deze route verrast ons omdat het zo afwisselend is.

Wandelen bij de Kwade Hoek

In de middag gaan we naar de Noordwesthoek van Goeree Overflakkee. Daar volgen we de wandelroute door de zogenaamde Kwade Hoek door de duinen. We wanen ons op een Waddeneiland; het is hier heel rustig en via kronkelende wandelpaadjes struinen we door duin, langs velden vol vogels en over vlonders. Het is hier echt heerlijk om te wandelen.

Vogelobservatorium Tij

We sluiten de paar dagen Nationaal Park NLDelta af met een bezoek aan het markante vogelobservatorium Tij. Het is een ecologisch kunstwerk. Wat een pracht van een ontwerp en ook nog eens op een unieke plek. Wij maken gebruik van de ultrascherpe verrekijker in dit unieke gebouw en spotten witte reigers en vele andere watervogels. Ook de zeilbootjes kun je goed in beeld krijgen. Als je in de buurt bent; ga zeker langs bij dit buitengewone vogeluitkijkpunt. Natuurmonumenten organiseert avond- en ochtendexcursies naar vogelobservatorium Tij, kijk in de agenda of er een tocht op het programma staat.

Het hele beeldverslag over het wandelen op Goeree Overflakkee en het bezoek aan vogelobservatoruim Tij vind je in onderstaande video:


Ga voor meer inspiratie en nuttige informatie naar Nationaal Park NLDelta


 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer