Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Het wordt volop zomers, vooral na het weekeinde. De temperatuur gaat flink in de lift en bereikt mogelijk tropische waarde. Door de aanhoudende droogte zijn extremen niet uitgesloten. Het droge weertype weet voorlopig van geen wijken. Hoewel er vandaag en zaterdag lokaal een bui valt (een druppel op de gloeiende plaat) blijft de droogte voortduren.

Als klap op de vuurpijl gaat het Azorenhoog zich met ons weerbeeld bemoeien en dat betekent dat, na het weekeinde, met een zuidelijke hoogtestroming zeer warme (subtropische) lucht onderweg gaat naar de Lage Landen. In combinatie met de zeer droge ondergrond gaat dit voor een temperatuurexplosie zorgen. Volgende week donderdag is tropische hitte dan waarschijnlijk lokaal een feit.

Af en toe zon en lokaal een bui

Vandaag ligt er een zwakke uitloper van het Azorenhoog boven onze omgeving. Dat betekent met een zwakke westelijke stroming rustig weer met af en toe zon. De kust is vandaag gevoelig voor lage bewolking en lokaal ook mist. Dart kan daar de pret wat drukken. In de middag wordt de lucht in het binnenland wat onstabieler van opbouw, waarbij zeker in de oostelijke helft lokaal een bui tot ontwikkeling gaat komen.

De lage wolken boven de westkust breiden zich in de nacht naar vrijdag uit over het hele land en op veel plaatsen komt mist voor. In tegenstelling tot in de wintermaanden zorgt de zonkracht er nu voor dat het wolkendek in de loop van de ochtend begint open te breken. In de middag zien we dan een mix van zon en bewolking en het blijft overal droog.

Met maxima tussen 14 graden op de Wadden en lokaal 21 in het zuiden is het wederom aangenaam. De wind blijft in het binnenland meest zwak en westelijk.Zondag komen we onder invloed van een nieuw hogedrukgebied boven de Noordzee, deze gaat later in de week een connectie aan met het hogedrukgebied bij de Azoren.  Lees het hele weerbericht op Alpenweerman.nl

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer