Bekijk hier alle natuurhuisjes!


 

Het is december en het heeft vannacht flink gevroren. De natuur kleurt wit door een laagje ijs; het zogeheten rijp. Ik weet dat dit mooie plaatjes oplevert. Dus ik trek mijn wandelschoenen aan en kies een waterrijke gebied uit. Nationaal Park De Wieden is dan wel ’the place to be’. Daar wandel ik totaal een kleine tien kilometer. Op de plekken waar de zon nog niet veel heeft geschenen is het winters landschap adembenemend mooi.

Kiersche Wijde is een gebied met veel water

Ik wandel twee gemarkeerde routes van Natuurmonumenten. Het Kiersche Wijdepad telt een kleine vijf kilometer en leid je over diverse bruggetjes door weilanden, langs observatiepunten en veel water. Daarna liep ik Het Veenweidepad van ruim vier kilometer, een prachtige rondwandeling langs weides en plassen vol vogels. Op deze winterse dag was het puur genieten.

Typisch Hollands Nationaal Park

Nationaal Park De Wieden ligt in een waterrijk gebied in Overijssel en maakt deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is een uitgestrekt meren- en moerasgebied. Het gebied beslaat totaal zo’n 11.000 hectare natuur waar je kunt varen, wandelen en fietsen. Giethoorn is een bekende trekpleister in deze regio, maar de omliggende dorpjes zijn een stuk rustiger en ook enorm de moeite waard. De spiegelingen op het water zijn een lust voor het oog.

Bekijk de video op Youtube

Het beeldverslag van de wandelingen in Kiersche Wijde vind je hiernaast in een YouTube video.

Winterfeest in Overijssel

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een voormalig veengebied. Omdat het water niet zo diep is, is het een plaats in ons land waar je al snel op de schaats kan stappen. Als het een aantal nachten gevroren heeft, komen mensen van heinde en verre om dit gebied met slootjes, meren en plassen te doorkruisen. En zo te genieten van deze prachtige Nederlandse regio.

Reporter Anita schaatste begin 2021 zeventien kilometer door dit gebied. Ze kwam onder andere langs het gehuchtje met de plaatsnaam Nederland. Het verslag van deze schaatstocht kun je hier zien

 

Hanwag 100

Hanwag Blueridge wandelschoenen

Modern, licht en multifunctioneel. Een veelzijdige wandelschoen boordevol innovatieve duurzaamheidskenmerken. Zoals het gebruik van hoogwaardig Perwanger bovenleer en het naar `Global Recycling Standard´ 100% gerecyclede textiel in het bovenwerk en het PFC-vrije waterdichte Eco-shell membraan.

Lees meer

Natuurhuisje

Verblijf in een natuurhuisje

Maak een ontdekkingstocht door uitgestrekte weilanden, glooiende heuvels en sprookjesachtige bossen. Geniet van een mooie wandeling, fiets het avontuur tegemoet of ontspan met een goed boek. Beleef de natuur op de manier die bij jou past en ga eropuit..

Lees meer