Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Het is december en het heeft vannacht flink gevroren. De natuur kleurt wit door een laagje ijs; het zogeheten rijp. Ik weet dat dit mooie plaatjes oplevert. Dus ik trek mijn wandelschoenen aan en kies een waterrijke gebied uit. Nationaal Park De Wieden is dan wel ’the place to be’. Daar wandel ik totaal een kleine tien kilometer. Op de plekken waar de zon nog niet veel heeft geschenen is het winters landschap adembenemend mooi.

Kiersche Wijde is een gebied met veel water

Ik wandel twee gemarkeerde routes van Natuurmonumenten. Het Kiersche Wijdepad telt een kleine vijf kilometer en leid je over diverse bruggetjes door weilanden, langs observatiepunten en veel water. Daarna liep ik Het Veenweidepad van ruim vier kilometer, een prachtige rondwandeling langs weides en plassen vol vogels. Op deze winterse dag was het puur genieten.

Typisch Hollands Nationaal Park

Nationaal Park De Wieden ligt in een waterrijk gebied in Overijssel en maakt deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is een uitgestrekt meren- en moerasgebied. Het gebied beslaat totaal zo’n 11.000 hectare natuur waar je kunt varen, wandelen en fietsen. Giethoorn is een bekende trekpleister in deze regio, maar de omliggende dorpjes zijn een stuk rustiger en ook enorm de moeite waard. De spiegelingen op het water zijn een lust voor het oog.

Bekijk de video op Youtube

Het beeldverslag van de wandelingen in Kiersche Wijde vind je hiernaast in een YouTube video.

Winterfeest in Overijssel

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een voormalig veengebied. Omdat het water niet zo diep is, is het een plaats in ons land waar je al snel op de schaats kan stappen. Als het een aantal nachten gevroren heeft, komen mensen van heinde en verre om dit gebied met slootjes, meren en plassen te doorkruisen. En zo te genieten van deze prachtige Nederlandse regio.

Reporter Anita schaatste begin 2021 zeventien kilometer door dit gebied. Ze kwam onder andere langs het gehuchtje met de plaatsnaam Nederland. Het verslag van deze schaatstocht kun je hier zien

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer