Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

WANDELVERSLAG | Bergtocht op de hoogste toppen van Nederland

Door Anita Boes

In een zoektocht naar een mooie meerdaagse wandelroute kwam ik bij de Dutch Mountain Trail terecht. Deze ruige wandeltocht is ruim honderd kilometer lang. De route voert langs de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Op elke “Dutch Mountain” is ook nog een extra rondwandeling te maken (de zogenaamde summits).

Spectaculaire vergezichten, rotswanden en snelstromende beekjes worden beloofd op de achterkant van het routeboekje. We hebben er zin in en prikken wat data in april. De rugzak staat klaar.

Op vrijdag 16 april in de namiddag gaan wij van start met de eerste 10,5 kilometer. We beginnen bij het station in Eygelshoven en volgen de wit-blauwe markering. Al snel stijgen we omhoog en lopen we de bossen in.

Na een pittige klim komen we bovenop de Wilhelminaberg. Onze eerste top van deze route is een feit. We staan op 225 meter hoogte.

Het eerste hoogste punt is bereikt. De Wilhelminaberg.

De route voert daarna langs de Dentgenbachterbeek en komt uit in de Anstelvallei. Het is enorm rustig in deze mooie omgeving. We zien eekhoorntjes wegschieten de bomen in. Het is heerlijk om hier te wandelen.

Na een kilometer of zeven volgen we de Anstelerbeek en komen steeds verder stroomopwaarts. Het landgoed bij kasteel Ervenstein heeft een schitterend kasteelbos met oude bomen. 

Zo wandelen we richting Kerkrade waar we onze eerste overnachting hebben in een B&B. De kop van de ruim honderd kilometer is er afgelopen. We kijken terug op een heerlijke wandelmiddag in het prachtige Zuid-Limburg. Wat fijn om nog enkele dagen struinen door dit bijzondere heuvelachtige stukje Nederland voor de boeg te hebben. Lees ook de andere reportages van de Dutch Mountain Trail van Anita en bekijk hieronder het filmverslag van dag 1:

Meer informatie over Zuid-Limburg en mogelijkheden om daar te recreëren en verblijven vind je op Vist Zuid-Limburg.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer