Op zondag 3 september start SBS6 met de uitzendingen van het wandelprogramma You never walk alone. OutdoorDichtbij-reporter Judith van Bilsen is één van de deelnemers aan dit nieuwe tv-programma over wandelen. You never walk alone is een meeslepende wandelcompetitie waarin grenzen worden verlegd, vriendschappen gesmeed en waarin het Nederlandse landschap zich in al haar pracht en praal aan de kijker ontvouwt.

In drie teams van vijf nemen fanatieke wandelaars het tegen elkaar op in de wandeluitdaging van hun leven. Met een grote geldprijs op het spel, moeten de teams zes verschillende, loodzware etappes afleggen door de mooiste Nederlandse landschappen.

Elke etappe duurt twee dagen en de finale etappe duurt één dag. De teams moeten zélf – door een beroep te doen op de gastvrijheid van de mensen die ze onderweg tegenkomen – hun eten, drinken en overnachting regelen. Daarnaast moeten ze ervoor zorgen dat ze alle opdrachten voltooien en geen stempelpost missen. Alleen het duo dat in de finale etappe als eerste over de finish loopt, wandelt naar huis met maar liefst 50.000 euro. 

OutdoorDichtbij-reporter en deelnemer aan You never walk alone Judith van Bilsen. Foto: Wessel de Groot

Een groot avontuur

Judith heeft twee redenen om deel te nemen aan You never walk alone. ‘Allereerst leek het mij een waanzinnig avontuur. Ik wandel natuurlijk graag en veel, maar nu speelde snelheid ineens een grote rol. De opdrachten en de eliminaties maakten het allemaal nog veel spannender. Ook al ben ik een ervaren wandelaar, voor dit programma moest ik wel echt buiten mijn comfort-zone gaan. Iedere wandeldag was weer een verrassing. Dat was echt een kwestie van je overgeven en het allemaal over je heen laten komen.’

De veelzijdigheid van Nederland

Judith had nog een reden om deel te nemen: ‘Je hoeft niet de halve wereld rond om prachtige wandelingen te kunnen maken. Dat is iets waar ik heel sterk voor sta. Ons eigen land is zo ontzettend mooi en ook heel afwisselend. Precies wat we hier, bij OutdoorDichtbij, ook duidelijk willen laten zien. You never walk alone is een herontdekking van Nederland. Hopelijk is het een inspiratie voor mensen om hier aan de wandel te gaan en voor de wandelaars een herinnering om eens wat vaker in eigen omgeving op ontdekking te gaan.

Samen sterk

Een ander element van deze wandelcompetitie is de samenwerking. Het team is letterlijk zo goed als hun zwakste schakel: ze moeten bij elkaar blijven, want de laatste deelnemer die finisht bepaalt de tijd. Hoe sneller een team een etappe aflegt, hoe groter de voorsprong in de finale etappe. Judith: ‘Ik ben geen solo-wandelaar, dus dit was wel een fijn element. We kenden elkaar nog niet, totdat we tegenover Jamie (de presentator) stonden bij het kasteel. Toen we eenmaal met het team op pad gingen, leer je elkaar dus wel snel kennen. We waren ineens 24 uur per dag met elkaar onderweg. Je merkt dat ieder persoon anders naar de omgeving kijkt en dat vond ik erg interessant. Ondanks dat we op snelheid liepen, kun je dan evengoed genieten van de natuur en de prachtige landschappen.’

Wil jij zien hoe Judith en de andere wandelaars het eraf brengen en welk duo er vandoor gaat met de geldprijs van 50.000 euro? Kijk dan elke zondag naar You never walk alone om 21.30 uur op SBS6.

 

Nedersaksen

Ontdek alle facetten van Nedersaksen.

Net over de grens, in de deelstaat Nedersaksen, vind je veel verschillende landschapstypes: van de Waddenzee tot aan de ruige wildernis van de Harz. Van veengebieden en rivierlandschappen tot glooiende heidevelden op de Lüneburger Heide. En midden in die natuur liggen accommodaties waar je volop kunt genieten van de omgeving en helemaal tot rust kunt komen.

Lees meer

Saksen

Geniet van de ideale natuur-cultuur mix in Saksen!

Houd je van prachtige natuurgebieden én veel dingen om te zien of te beleven? Dan is het Duitse Saksen, met hoofdstad Dresden, een geweldige reisbestemming dichtbij. Geniet van wandelen, een indrukwekkende geschiedenis en gezellige oude stadjes.Imposante kastelen, musea en UNESCO werelderfgoed bieden ingrediënten voor nog meer onvergetelijke reisbelevenissen. Actief of relaxt. In Saksen kan het. Laat je inspireren op saksen.info.

Lees meer

Utrechtse Heuvelrug

Omarm de veelzijdige landschappen, erfgoed en reuring die regio Utrecht te bieden heeft

Stap uit de drukte van alledag, geniet en ontspan terwijl je wandelt, fietst, vaart of paardrijdt door de schilderachtige landschappen vol prachtige kastelen, kunst en UNESCO wereld erfgoed. Op visitutrechtregion.nl vind je het hele jaar door een scala aan buitenactiviteiten om je zintuigen te prikkelen en je geest te verfrissen.

Ontdek ze hier