Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Covid-19 leidt tot 24,5 miljoen minder reizigers in Nederland

Door Edwin Hagenouw | Bron: nu.nl

Ons land zal dit jaar zestig procent minder buitenlandse toeristen ontvangen dan vorig jaar. Dat is de verwachting van toerismebureau NBTC. Het wegblijven van de bezoekers van over de grens zal de toerismesector in juli en augustus alleen al vier miljard euro kosten, blijkt uit een analyse van de ING Bank. Bij het onderzoek van NBTC is uitgegaan van een scenario dat het meest lijkt op de huidige situatie: binnen Europa kan er tijdens de zomer weer op grotere schaal gereisd worden met de auto en ook het vliegverkeer komt weer op gang.

Gisteravond, op 3 juni, maakte premier Mark Rutte bekend dat reizen vanaf 15 juni naar Europese landen als België, Duitsland en Italië weer mag en dat aan dat lijstje naar verwachting later in de maand vakantietrekpleisters als Frankrijk en Spanje aan worden toegevoegd.

24,5 minder gasten

Het scenario van NBTC gaat uit van zestig procent minder bezoekers uit het buitenland, omgerekend bijna twaalf miljoen minder dit jaar.

Nederland
Heeswijk-Dinther.Foto: Lucas van Oort, Unsplash

Ook zullen Nederlanders zelf minder in eigen land op vakantie gaan: het toerismebureau verwacht een daling van vijftig procent. In totaal zullen we dan 24,5 miljoen minder gasten krijgen in 2020, een afname van 52 procent.

Bron: NU.nl

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer