Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

Het eerste vakantiehuis in Europa dat gemaakt is van moeilijk recyclebaar plastic is geopend voor gasten van Camping Geversduin in Castricum. Het vakantiehuis is deels gemaakt van plastic dat tijdens de beach cleanup in augustus vorig jaar op het nabijgelegen strand van Castricum is verzameld. Ook bij de inrichting van het huis is rekening gehouden met het duurzame karakter van het huis en gebruik gemaakt van duurzame materialen.

Willemieke de Waal, directrice van De Kennemer Duincampings: “Met dit vakantiehuis willen we duurzaam vakantievieren naar een nog hoger niveau tillen.” 
Willemieke de Waal is trots op deze nieuwe groene accommodaties. “Onze gasten hebben een groene mindset en zijn veel bezig met duurzaamheid – net als wij. Het vakantiehuis dat gemaakt is van moeilijk recyclebaar plastic sluit hier natuurlijk ontzettend goed op aan.

Het vakantiehuis is deels gemaakt van plastic dat tijdens de beach cleanup in augustus vorig jaar op het nabijgelegen strand van Castricum is verzameld.

En het maakt het extra bijzonder dat het gemaakt is van ‘lokaal’ plastic dat in de buurt op het strand is verzameld. De eerste reacties van campinggasten zijn heel enthousiast. Het huis is duurzaam, mooi en van alle gemakken voorzien.” 

Van buiten en van binnen groen

Niet alleen de buitenkant van ‘Het Plastic Huis’ is gemaakt van gerecycled plastic, ook aan de binnenkant van het huis is dit doorgevoerd. Zo zijn de keukenkasten gemaakt van gerecyclede PET-flessen en zitten gasten onder meer op de Ocean Chair van Zuiver, welke gemaakt is van 100% oceaanplastic. Verder is er bij de inrichting van het Plastic Huis rekening gehouden met andere duurzame materialen, zoals de vloer en meubelen gemaakt van FSC-gecertificeerd hout. En met de zonnepanelen op het dak is het helemaal energieneutraal.

Deze accommodatie is gerealiseerd door plastic recycle-expert Bram Peters. Het is niet voor het eerst dat hij een plastic huis heeft gebouwd;  hij woont met zijn gezin in een huis van gerecycled plastic. “Elk jaar is er 1,6 miljard plastic beschikbaar waarmee huizen gebouwd kunnen worden, en deze zijn nog betaalbaar ook. Het mooie van dit eerste vakantiehuis gemaakt van plastic, is dat gasten echt kunnen ervaren hoe het is om een tijdje in zo’n bijzonder huis te verblijven”, vertelt Peters.

Over Camping Geversduin

Op Geversduin (onderdeel van De Kennemer Duincampings) draait alles om groen doen en denken. Bij alle activiteiten wordt ervoor gezorgd dat de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is. Zo wordt alles gedaan met respect voor de natuur en wordt er in de supermarkt een biologisch assortiment aangeboden. De camping ligt in het Noord-Hollands duingebied, op een bosrijke plek niet ver van strand en zee.

Op Geversduin gaat natuurbeleving samen met de luxe van eigentijdse faciliteiten. Zo heb je het Boomhuis, de Duin Boet en de Hobbitwoning. Het Plastic Huis past hier perfect tussen; de liefde voor de natuur en het belang van duurzaamheid komt zo samen op deze camping met een groen hart.

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer