In de aanloop naar de Europese Klimaatconferentie in Glasgow (COP26) heeft de onafhankelijke leverancier van klimaatoplossingen South Pole de Britse outdoormerken Rab en Lowe Alpine geroemd omdat ze behoren tot de “klimaatpioniers” in het VK en Ierland. Het bedrijf integreert ambitieuze oplossingen voor klimaatvermindering in hun bedrijfsstrategie. De moedermaatschappij van Rab en Lowe Alpine, Equip, werd in 2020 een gecertificeerd klimaatneutraal bedrijf, als een van de eerste fabrikanten van outdoorkleding in Europa.

Net Zero in 2030

Na een grondige meting van de emissies van het merk, het opstellen van een ambitieus emissiereductieplan en het investeren in een portfolio van CO2-credits om de resterende en onvermijdelijke emissies te compenseren, kreeg het bedrijf voor het tweede jaar op rij het South Pole’s Climate Neutral Label toegekend. 2021. Equip zet zich in om tegen 2030 Net Zero-emissies te bereiken met koolstofreductiedoelstellingen op basis van de Science Based Target-methodologie. Het bedrijf past een uitgebreide MVO-strategie toe die op alle niveaus in het hele bedrijf is verankerd.

Debbie Read, CSR Manager bij Equip, zegt: “We zijn zeer verheugd over de erkenning door South Pole van onze MVO-ambities. We zijn blij met deze partner samen te werken en te kunnen vertrouwen op hun expertise en knowhow op het gebied van duurzaamheid en klimaatoplossingen.”

Voor meer gedetailleerde informatie over de routekaart van Equip om tegen 2030 Net Zero te bereiken, kun je het Duurzaamheidsrapport 2021 van het bedrijf raadplegen.