Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

De Veluwe in de herfst is prachtig. De grootste drukte is voorbij en de wilde natuur neemt het dan over van de mens. En zo zien we het graag. Afgelopen weekend maakte ik een excursie vlakbij de Ginkelse Heide in Ede. Een mooie ervaring voor echte natuurliefhebbers, omdat je op deze manier komt op plekken die voor anderen gesloten blijven.

Na een korte fietstocht kwamen we aan bij de poort van het stiltegebied. Vanaf dat moment was praten uitgesloten. Tot het moment dat we bij de wildkansel kwamen. Een overdekte wildspotplek met aan de voorzijde een enorme glaswand waardoor je een geweldig uitzicht op de velden en bossen. Bij aankomst werden we verrast door een groepje wilde zwijnen dat vlak voor ons langs het bos in liep. Even verderop stond een grote groep herten te grazen.

Onze gids vertelde over de natuurlijke cycli van de dieren op de Veluwe en liet ons aan de hand van anekdotes zien hoe wilde zwijnen, herten, reeën en andere dieren leven in deze ongerepte omgeving. Een echte aanrader, deze wildkanseltocht. Wil je dit ook meemaken? Kijk dan voor meer informatie op www.bezoek-ede.nl

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer