Lees hier alles over de bijzondere Nationale Parken in Nederland


 

We stappen uit bed op 20 november 2022 en openen de gordijnen. De voorspellingen van onze weermannen over de te verwachten koude nacht zijn uitgekomen. We zien een prachtige ijzige waas over de planten in onze tuin. De vijver is bevroren. Vogels en eekhoorns zijn actiever dan in de afgelopen weken en stellen hun voedsel veilig. Het is een komen en gaan van roodborstjes, pimpel en koolmezen, Vlaamse gaaien en eksters. De temperaturen schommelen nog steeds ruim onder het vriespunt. De winter is nu echt begonnen.

Na een snelle koffie hullen we ons in een redelijk warm wandeloutfit en begeven we ons naar de Doorwerthse Heide. Vlakbij ons huis is dit een van de mooiste wandelingen. Helemaal vroeg in de ochtend. We zijn vrijwel alleen tijdens deze ontspannen ochtendwandeling. In de verte zien we een hond met zijn baasje lopen. Een jonge ree maakt zich soepel springend uit de voeten. Dit is genieten in zijn puurste vorm. Geniet met ons mee met de foto’s die we maakten op deze eerste winterse ochtend in seizoen 2022/2023. We kijken al uit naar schilderachtige momenten vol sneeuw en ijs in de lage landen.

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave

Meer verhalen over outdoor in Nederland lees je hier

 

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer

Veluwe

Ontdek de veelzijdige Veluwe

Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste dagattracties; voor iedereen valt er wat te beleven op de Veluwe. Volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland. Hier ontdek je prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven.

Lees meer

Nationale Parken

De Nederlandse Nationale Parken zijn prachtig

De nationale parken vertellen het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier. Beleef het zelf. Voel je welkom in onze unieke natuur.

Lees meer